Spektakl

NBA IH ČEKA, A NJIH DVOJICA PRAVE ŠOU NA TERENU: Jedan se svađao sa trenerom, drugi zverski zakucao, sve u istoj akciji!

Autor Nikola Lalović

Ova akcija Kanzasa će svakako biti zapamćena, a Markizu Novelu i Kejonteu Džonsonu će porasti šanse za NBA!

Izvor: Tweet/Bleacher Report

Kanzas je u plejofu NCAA savladao Mičigen 98:93 nakon produžetaka, pošto je posle 40 minuta bilo 82:82. Ipak, iako je ovaj jako napet meč obilovao preokretima i sjajnim potezima, jedan potez se izdvojio i biće zapamćen!

Na samom startu drugog poluvremena mladi plejmejker Markiz Novel je imao loptu u rukama i gledao je ka treneru Džeromu Tengu. Hteo je Novel da pozove jednu akciju, Teng mu je signalizirao drugu i delovalo je da nikako ne mogu da se dogovore... A onda je Kejonte Džonson krenuo u trk!

Ovaj 22-godišnji košarkaš koji je na početku ove sezone sa Floride došao na Kaznas i koga čeka draft naredne sezone video je prostor u odbrani Mičigena i potrčao. Dok se njegov plejmejker svađao sa trenerom, ipak je uočio saigrača u pokretu i bacio mu je loptu nakon čega je usledio neverovatan ali-up! Pogledajte kakvim je zakucavanje završena ova akcije: 

Treneru Džeromu Tengu ovo je prva NCAA sezona sa Kanzasom i sada je sve bliže tituli, dok su Markiz Novel i Kejonte Džonson najveće zvezde ove ekipe. Obojica se nadaju da će biti izabrani na narednom draftu, a čak i ako ne budu čeka ih profesionalna košarkaška karijera. 

Tagovi