Košarka

CELA EVROPA PRIČA O ZAKUCAVANJU DANTEA EGZUMA! Partizanov as slomio obruč pred ocem - igrao je sa Majklom Džordanom!

Autor Mladen Šolak

Australijski košarkaš ponovo oduševio Grobare, kao što su i oni oduševili njega.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Partizanov as Dante Egzum obeležio je pobedu protiv Olimpijakosa fenomenalnim zakucavanjem, a utakmicu neće pamtiti samo po trijumfu i po tom potezu, već i zato što je u dvorani prvi put bio i njegov otac. Egzum senior zove se Sesil, ima 60 godina i takođe je bio košarkaš, a tokom studentskih dana na koledžu Severna Karolina bio je i saigrač Majkla Džordana. Poznato je da je koledž košarka takođe poznata po burnim atmosferama, ali da li je i tamo doživeo nešto sličnom onome što su u petak priredili Grobari?

"Definitivno ću ga pitati za to, ovo je bila njegova prva utakmica Partizana", nasmejao se Egzum nakon meča. "Bio je u dvorani, skakao je... Ostaće tu i sledeće nedelje, ići će na Barselonu i Real Madrid", dodao je Australijanac.

Naravno, neizbežno je bilo pitanje o čudesnom zakucavanju preko Džoela Bolomboja. "Pomislio sam samo da treba da idem da skočim i da zakucam. Igrao sam protiv njega, znam da je hteo da me blokira, ali morao sam da idem snažno na to kucanje".

Oduševljen je Egzum onim što je doživeo i kako se završelo, a oduševilo ga je i kako je sve počelo - spektakularnom koreografijom Grobara preko čitave tribine. "To mi je omiljeni deo utakmice, pokušavam da ostanem fokusiran, ali naježim se kad to čujem i vidim. Neverovatno je", rekao je jedan od najboljih igrača crno-belih. Pogledajte njegovo zakucavanje: