Košarka

SPEKTAKL - JA OVO NE MOGU REČIMA DA OPIŠEM! Oglasio se legendarni košarkaš Partizana: Demonstracija sile, čas košarke...

Autor Nikola Lalović

Miroslav Berić nije mogao dovoljno da nahvali igrače i navijače Partizana posle pobede srpskog tima nad Olimpijakosom u Evroligi!

Izvor: MN Press

Partizan je na fantastičan način uspeo da sruši prvopasiranu ekipu Evrolige i tako dođe nadomak plasmana u Top 8 Evrolige! Crno-beli su sjajnom igrom i u fantastičnoj atmosferi jednostavno "progutali" Olimpijakos, a posle utakmice legendarni košarkaš "parnog valjka" Mića Berić bio je oduševjen. 

Najbolji strelac jedine odigrane sezone Suprolige nije mogao posle utakmice u "Areni" da skine osmeh sa lica i nije štedeo komplimente za fantastičnu igru svog tima. 

"Sjajno! Ovo je spektakl! Ja sam najavio spektakl, ali ovo je nešto što je prevazišlo i moja predviđanja. Spektakl na parketu, demonstacija sile, čas košarke. Ovo je večeras bio čas košarke. Ova atmosfera na tribinama je bila neverovatna, ja ne znam da li od ovoga može bolje, ali sveukupno kada se te dve stvari saberu to je jedan spektakl i ja ne znam da li ima čoveka koji je otišao nezadvoljan u bilo kom kontekstu. Sjajno je bilo i šta da kažem, ne postoji reč koja ovo može da opiše", rekao je u dahu oduševljeni Berić za "Sport klub". 

U dva navrata je ukupno u osam sezona nosio crno-beli dres, godinama je igrao na najvišem nivou u Evroligi, a sada je istakao da je timska igra i sjajna odbran adonela pobedu u ovoj utakmici.

"Timska odbrana na Vezenkovu, on večeras nije imao šanse da se razigra. Od starta nije imao nijedan otvoren šut. Imao je neke šuteve preko ruke, nije mogao da se razigra što je bitno. Njegov prosek je 18,5 poena, a večeras je dao 6 poena, pritom sve ispod koša. Nijedna ona njegova duga dvojka ili trojka. Ni Slukas nije imao tu razigranost. Mekisik se razigrao, ali kasno, on je držao Olimpijakos da ne doživi debakl", analizirao je Berić pa za kraj dodao: 

"Večeras je odbrana Partizana bila fenomenalna. Opet smo imali pet dvocifrenih igrača, 22 asistencija što je možda i rekord Partizana, ali odbrana je pre svega presudila. Generalno velika timska pobeda i čas košarke koji smo dali prvoplasiranom timu Evrolige", rekao je nekadašnji lider Partizana.