PORUKA

ZVEZDA IGRA ABA LIGU, A RAZMIŠLJA O EVROLIGI! Duško oprezan pred gostovanje: "Dosta se promenilo, ali je sistem isti"

Autor Nemanja Stanojčić

Duško Ivanović oglasio se pred me sa Mornarom u Baru u okviru ABA lige.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda pobedila je Baskoniju u Evroligi i želi da nastavi dobar niz i u ABA ligi. Priliku za to imaće u Baru, na gostovanju ekipi Mornara (nedelja, 17 časova). Jasno je da je srpski tim veliki favorit i to će morati da potvrdi i na parketu u "Topolici" protiv tima koji se nalazi u donjem delu tabele. O tome je pričao i Duško Ivanović.

Trener crveno-belih pohvalio je protivnika. "Od našeg prethodnog meča u Beogradu sastav Mornara se promenio, ali je sistem trenera Pavićevića ostao isti. Igra se brza košarka, dosta tranzicije i šuteva. Neugodna utakmica, potreban je maksimalno ozbiljan pristup. Želimo da dođemo do pobede pred duplo evroligaško kolo i utakmice sa Valensijom i Asvelom", rekao je Ivanović.

Svestan je i Mihailo Pavićević da je pred njegovim timom težak zadatak. "Ovo je za nas praznik košarke i drago nam je što našim navijačima i sugrađanima možemo da priredimo ovakav spektakl. Zvezda je izuzetna evroligaška ekipa koja ima sjajne individualnce na svim pozicijama. Od mojih igrača očekujem da igraju rasterećeno i da uživaju onoliko koliko im protivnik dozvoli", poručio je Pavićević.