Dominacija!

KAKVO GAŽENJE U EVROLIGI - OVO ODGOVARA PARTIZANU I ZVEZDI: Pukla "stotka" usred Azije, da Željko ne brine o Virtusu!

Autor Nikola Lalović

Još jedan tim manje u trci za Partizanom, još jedan tim koga Crvena zvezda može da prestigne. "Večitima" ovo odgovara, a Makabi juri mesto u samom vrhu!

Izvor: MN Press

Makabi je u Tel Avivu razbio Virtus 111:80 i tako je praktično došao do mesta u plejofu Evrolige! Sada na tri kola do kraja Makabi ima 18 pobeda, tri više od Žalgirisa i Baskonije koji drže osmo i deveto mesto i samo ih matematika drži van doigravanja. Njihova ubedljiva pobeda je dobra vest i za srpske klubove.

Partizan koji u "Beogradskoj areni" dočekuje Barselonu je na 17 pobeda i sada je na tri kola pre kraja bezbedan, Virtus više ne može da ih stigne, pa tako ostaje samo pet timova "ispod crte" koji jure crno-bele, ali svi imaju jako male šanse da ih stignu. Crvena zvezda sa druge strane, nema više nikakve šanse da stigne Makabi, ali poraz Virtusa znači da bi tim Duška Ivanovića pobedom nad Valensijom mogao da prestigne ekipu iz Bolonje. Sa 13 pobeda crveno-beli su na dve pobede zaostatka od osmog mesta, a imaju da odigraju još četiri utakmice do kraja regularnog dela sezone. Jasno je da ih još teorija drži u igri, čak i da pobede sve mečeve do kraja regularnog dela sezone mnogo toga mora da se poklopi da bi Zvezda otišla u Top 8, ali dok god postoji šansa "Pionir" će biti pun i navijači će se nadati. 

Što se tiče same utakmice, Makabi je tokom cele utakmice dominirao i ni u jednom momentu nije bilo postavljano pitanje pobednika. Prvu četvrtinu domaći tim je dobio sa 15 poena razlike, drugu sa 14 i nakon rutinski odrađennog drugog poluvremena u kome je Oded Kataš odmarao svoje najbolje igrače prednost je dodatno porasla. 

Kod Makabija je na kraju najefikasniji bio Darun Hilijard sa 16 poena, Lorenco Braun je uz 14 dodao 8 asistencija, a Vejd Boldvin uz isto toliko poena asistenciju manje. Dvocifreni su bili i Roman Sorkin sa 13, Džoš Nibo sa 12, Bozi Kolson sa 11 i Džarel Martin sa 10. U Virtusu je Semi Odželekje imao 16, a Avudu Abas 13.