Košarka

OVO JE MAGIČNO, VEROVATNO NAJBOLJA ATMOSFERA NA SVETU! Jasikevičijus: Piše 20.000 navijača, ali shvatamo koliko ih je!

Autor Mladen Šolak

Trener Barselone oduševljen ambijentom u Štark areni

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Navijači Partizana oborili su rekord u Štark areni gledajući meč svojih ljubimaca protiv Barselone, kojem je španski predstavnik ostvario važnu pobedu. Posle utakmice, trener "Blaugrane" Šarunas Jasikevičijus nekoliko je puta pohvalio ambijent u crno-beloj hali.

"Čestitam igračima i navijačima, čestitam i Partizanu za stvaranje ove neverovatne atmosfere za košarku. Nije lako, naravno, ali ovo je jedna od utakmica u kojoj se najviše uživa ove sezone. Videti ovu publiku ovde i videti atmosferu koju stvaraju... Ova publika ima uticaj na sve igrače. Igrao sam ovde kad sam imao svo iskustvo sveta, 20.000 ljudi je bilo unutra zvanično, ali shvatamo koliko je zapravo bilo unutar dvorane. Zašto se smeješ?", upitao je Jasikevičijus kroz osmeh portparola Partizana Ivana Ivkovića.

"Ova atmosfera je magična, nema drugog načina da se to kaže. Verovatno je najbolja atmosfera na svetu. Neverovatno je, 20.000 ljudi. To što ovde imaju je nešto posebno. Naravno da ima uticaja i mislim da je to bilo jedno od ključnih stvari. Imali smo veoma dobru utakmicu", dodao je Litvanac.

Pogledajte kako je bilo u Štark areni: