POBEDILI SU

OBRADOVIĆ NIJE POMOGAO PARTIZANU I ZVEZDI U EVROLIGI! Ne odustaju od TOP8 - ovaj rezultat ne odgovara srpskim klubovima!

Autor Nemanja Stanojčić

Žalgiris je pobedio Monako i na taj način odmogao i Partizanu i Crvenoj

Izvor: MN Press

Žalgiris ne odustaje od plej-ofa, upisao je 16. pobedu i učinio trku još neizvesnijom u Evroligi. Saša Obradović je sa Monakom doživeo poraz u Kaunasu i tako odmogao i Partizanu i Crvenoj zvezdi - 79:70. Vratio se Majk Džejms u redove francuskog tima, ali su sa njim krenuli porazi. Posle suspenzije je ponovo zaigrao i njegov tim upisao je dva uzastopna poraza.

Posle ovog rezultata Žalgiris se izjednačio sa osmoplasiranom Baskonijom (16-15), dok je Monako ostao četvrti sa 20-11. Partizan drži sedmu poziciju (17-14), a Efes ima 15-16. Zvezda je na 13. poziciji (13-17) i trenutno igra važan meč protiv Valensije koji ne sme da izgubi ako želi da zadrži teorijske šanse za prolaz.

Litvanska ekipa kontrolisala je dešavanja na parketu od sredine prve deonice. Od kada je stekla prednost (12:11) nije je ispuštala. Već na poluvremenu je razlika bila blizu dvocifrene (48:41), da bi onda na kraju treće došli do nedostižnih "+12" (65:53). Nezaustavljiv kod domaćina bio je Brazdeikis (22, 5sk), na drugoj strani Moteijunas je dao 13, a Džejms samo 6 poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt