Košarka

JEDNA DOBRA I JEDNA LOŠA VEST ZA PARTIZAN: Italijani ih više ne jure, ali ova tri tima hoće mesto crno-belih u Top 8!

Autor Nikola Lalović

Olimpija iz Milana je ispala iz trke sa Partizanom, ali zato Efes prilazi na samo pobedu razlike!

Izvor: MN Press

Imamo još jedan tim u plejofu Evrolige! Košarkaši Makabija savladali su na svom terenu Olimpiju iz Milana 85:66 i tako postali peta ekipa u četvrtfinalu Evrolige posle Olimpijakosa, Barselone, Real Madrida i Monaka! Ovo su takođe odlične vesti i za Partizan, pošto je još jedan tim ispao iz trke za crno-belima. Olimpiji iz Milana je ostalo da odigra dva meča do kraja regularnog dela Evrolige, a s obzirom da su sada ostali na 14 pobeda, dok Partizan ima 17, nemaju nikakve šanse da sustignu tim Željka Obradovića.

Na kraju meča igrači Makabija su burbno sa svojim navijačima proslavili ovu pobedu, a do nje su stigli sjajnom igrom Romana Sorkina koji je imao 18 i Lorenca Brauna sa 17 poena, Sa druge strane Šabaz Nejpijer je imao 15, a oporavljeni Ševon Šilds poen manje.

U prvom meču dana prvak Evrope Anadolu Efes je rutinski došao do pobede nad već prežaljenim Virtusom 86:67 i tako je potpuno uhvatio priključak za ekipama iznad! Ovo je bila 16. pobeda Efesa, što znači da su sada izjednačeni na tabeli sa Baskonijom i Žalgirisom po broju pobeda, mada imaju jedan odigran meč više. 

Do pobede je tim Ergina Atamana sada vodio  Hrvat Ante Žižić sa 24 poena i 6 skokova, Tibor Plajs je dodao 14 poena, dok je Elajdža Brajant upisao 13 uz 11 skokova. Vasilije Micić je dao 7 poena, ali je imao 11 asistencija,. Sa druge trabne Niko Menion je imao 17, a Semi Odželeje 11 poena, dok Miloša Teodosića nije bilo u timu.

Ovo znači da od ekipa koje su ima crno-belih još uvek ih "jure" ostaju Baskonija, Žalgiris, Efes, Crvena zvezda i Valensija. Partizan pred meč sa Realom ima 17 pobeda, dok su iza njega Baskonija, Žalgiris i Efes sa 16, dok Crvena zvezda i Valensija na tri kola pre kraja i sa po 14 pobeda imaju samo teorijsku šansu da prestignu crno-bele.

Što se Zvezde tiče, ona bi pobedom na Asvelom u petak mogla da dođe do 15 pobede i ostane u trci za plasman u četvrtfinale. Ipak, ne zavisi sve od njih i potrebni su im porazi Žalgirisa i Baskonije.