Košarka

ZBOG VANJE PARTIZAN JOŠ NIJE "OVERIO" TOP 8, A ZVEZDA JE ISPALA! Dok su crno-beli GAZILI Real, Srbin igrao MEČ KARIJERE!

Autor Mladen Šolak

Vanja Marinković ubacio čak 35 poena i doneo Baskoniji pobedu protiv Fenerbahčea

Izvor: MN Press

Partizan je razbio Real Madrid u Štark areni, a Vanja Marinković je zgazio Fenerbahče u Vitoriji! Šuter Baskonije ubacio je čak 35 poena i odigrao meč karijere u trijumfu kojim je španski tim zadržao šansu da se plasira u Top 8. S obzirom na pobede Partizana, Žalgirisa i Baskonije, ta tri tima će izvesno u poslednja dva kola odlučiti koja će biti dva putnika u plej-of, mada je realno da je Partizan već tamo, a da će se voditi trka pre svega između dva tima - litvanskog i španskog, mada je sada ugrožen i Fener. Ujedno, Vanjinom maestralnom rolom i pobedom njegovog tima postalo je jasno da je Crvena zvezda definitivno ispala iz trke za Top 8, uprkos tome što je pobedila i Asvel.

Da je Fenerbahče pobedio u Španiji, Baskonija ne bi mogla da stigne ni njega ni Partizan, pa bi se do kraja borila za poslednje osmo mesto, ali je Vanja Marinković ipak veoma motivisan da se nađe u doigravanju. Bivši kapiten Partizana ubacio je 35 poena uz šut za tri poena 6/9 i vodio je ekipu ka ubedljivoj pobedi - 92:69. U drugom poluvremenu rezultat je bio 54:25.

Samo su četvorica igrača u istoriji Baskonije odigrala efikasniji meč u Evroligi - Andres Noćioni ubacivao je po 36 i 37 poena, Saulijus Štombergas je u sezoni 2000/01 ubacio 39, a Arvidas Macijauskas je postigao 40 u sezoni 2003/04.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt