BRAVO!

AU! TOPIĆ DAO 49 POENA ZA ZVEZDU, A INDEKS 65: Čudesna partija bisera crveno-belih, sekund pre kraja doneo finale!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda se plasirala u finale kvalifikacionog turnira za fajnal-ejt Evrolige zahvaljujući plejmejkeru Nikoli Topiću.

Izvor: MN Press

Mladi košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale tradicionalnog turnira "Marko Ivković". Zvezda je savladatla NGT 96:95 zahvaljujući neverovatnoj partiji Nikole Topića koji je "flouterom" na 1,2 sekundi do kraja rešio utakmicu, čime je krunisao meč u kome je praktično bio bez greške.

Na kraju, Topić je kraj svog imena imao čak 49 poena (!), podelio je 12 asistencija, imao po tri skoka i ukradene lopte, za ukupan indeks korisnosti 65. Vredi istaći i da je Topić vrhunski šutirao čitavu utakmicu. Pogodio je deset od 13 pokušaja za dva poena, ubacio je tri trojke iz sedam pokušaja, dok je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja (20/20). Prethodno je "razbio" i Valensiju, pa može da se kaže da za sada turnir mladih košarkaša u Beogradu pripada njemu.

Osim neverovatnog Topića, samo još dvojica igrača crveno-belih su bili dvocifreni - Lazar Gačić je imao 15 poena, a Andrija Vuković je dodao 10, dok je za NGT iz Beograda dominirao David Mirković sa 32 poena i 11 skokova, odnosno Vasilije Todorović je dodao 23.

Crvena zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Mege i INSEP Pariza, a vredi dodati i da će šampion beogradskog turnira obezbediti plasman na fajnal-ejt turnir Evrolige za mlade košarkaše.