Šansa!

PARTIZAN IM PRETI, A ZVEZDE NE MOGU NA TEREN! Željkov kum u problemu pred NAJVAŽNIJE mečeve!

Autor Dušan Ninković

Dvojica izuzetno bitnih igrača propuštaju poslednje mečeve u sezoni, a Partizan može da ih prestigne.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana nalaze se u odličnoj poziciji na dva kola do kraja ligaškog dela Evrolige, a mesto u Top8 fazi gotovo je zagarantovano. Crno-beli bi u naredne dve runde mogli i značajno da napreduju na tabeli - stignu čak i do petog mesta pred četvrtinale, a dobra vest za takve kalkulacije stiže iz Istanbula. Kako je saopštio Fenerbahče, oni će u naredne dve runde biti bez pomoći dvojice veoma važnih igrača, Devina Bukera i Skotija Vilbekina!

Devin Buker će zbog problema sa levim kolenom propustiti gotovo mesec dana košarke, dok će Skoti Vilbekin zbog iste povrede odsustvovati između dve i tri nedelje. Praktično to znači da trener Dimitris Itudis neće moći da računa na njih dvojicu za dva veoma važna meča Fenerbahčea u finišu ligaškog dela Evrolige.

Tim koji ima samo jednu pobedu u poslednjih pet evrolgiaških mečeva suočiće se sa veoma teškim protivnicima u predstojeća dva kola. Prvo igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope Anadolu Efesa, a gradski rival mora da pobedi taj meč ukoliko želi da se domogne plej-ofa. Zatim Fenerbahčeu predstoji gostovanje u Beogradu i oproštaj Crvene zvezde od ove sezone u elitnom evropskom društvu, a to nikako neće biti lak posao. Pobeda crveno-belih mogla bi da učini uslugu Partizanu i Obradovićev tim pogura barem ka šestoj poziciji na kraju ligaškog dela.

Da se to ne bi desilo, Itudis će morati da pronađe rešenje za Vilbekina i Bukera, a videćemo da li će tim Marka Gudurića i Nemanje Bjelice moći da nadoknadi njihov izostanak. U teoriji, Fenerbahče može i da ispadne pred Top8 fazu, iako već ima 18 ostvarenih pobeda!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt