Košarka

KAKVA DRAMA U BORBI ZA TOP 8! Prate Partizan i ne odustaju od plej-ofa, PREŽIVELI u poslednjoj sekundi

Autor Mladen Šolak

Pršti u borbi timova konkurenata za plasman u doigravanje. Partizan još nije "overio" plej-of, ali može na peto mesto!

Izvor: Profimedia

Partizan je čekao, a Žalgiris je pobedio Makabi 68:67! Domaćin je u Kaunasu, u hali domaćinu Fajnal-fora Evrolige, savladao "Ponos Izraela" i ostao u trci za ulazak u doigravanje. Dramatičan meč odlučen je doslovno u poslednjim sekundama, jer je jedan od lidera Makabija Vejd Boldvin promašio šut za pobedu gostiju, kojom bi crno-beli teoretski obezbedili ulazak u Top 8 pre mečeva protiv Monaka u petak i Panatinaikosa narednog petka.

Ovakvim raspletom, ipak, Partizanu je "otvorenija" borba za peto mesto, o čemu će tek biti kalkulacija. Potpuno se uzburkala situacija na tabeli "iznad crte" za Top 8 nakon "ludog" meča u Kaunasu, gde je plejmejker Žalgirisa Ajzeja Tejlor bio umalo tragičar domaćih. Na 21 sekund do kraja, on je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, za 68:67, što se ispostavilo i kao dovoljna prednost i kao konačan rezultat. Usledio je napad Makabija do isteka vremena, a onda i pobeda domaćeg tima, koji i dalje čuva nadu za prolaz.

Žalgiris će sledećeg petka od 20.30 gostovati Bajernu u utakmici u kojoj će imati imperativ pobede da bi ostao u borbi za Top 8. Sa druge strane, Makabi je ostao dostižan Partizanu i crno-beli imaju šansu da ga stignu i da potpuno "zakuvaju" završnicu borbe za poziciju broj "pet". Izraelci imaju bolji međusobni skor za poen u odnosu sa crno-belima i to bi mogao da bude značajan faktor u poslednjih desetak dana ligaškog dela sezone.

Boldvin je mogao da košem praktično uz zvuk sirene učvrsti poziciju Makabija, ali nije pogodio, a tokom utakmice je pogađao u stilu Dušana Kecmana. Zaista sve pršti u finišu Evrolige, a "pršti" i u borbi za vrh, u kojoj je Olimpijakos u četvrtak uveče izgubio od Crvene zvezde Meridianbet u "Pioniru".

  • ŽALGIRIS: Tejlor 12, Gidraitis, Lekavičijus 5, Hejs 3, Šmits 13, Birutis 2, Lukosijunas, Brazdejkis 9, Polonara 7, Dimsa 3, Butkevičijus 8, Ulanovas 6.
  • MAKABI: Braun 11, Boldvin 12, Martin 2, Menko, Sorkin 4, Dibartolomeo, Hilijard 3, Koen 10, Nibo 11, Ziv, Kolson 4
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt