Košarka

NE IGRAŠ 2 MESECA, PA SRUŠIŠ NAJBOLJI TIM EVROLIGE! Gde je bio Zvezdin heroj iz senke sve ovo vreme? Samo se nasmejao!

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Džon Holand se pojavio niotkuda i doneo Crvenoj zvezdi Meridianbet veliku pobedu protiv lidera tabele Evrolige

Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

Crvena zvezda Meridianbet srušila je Olimpijakos u punoj hali "Pionir", a uz neizbežnog Fakunda Kampaca heroj crveno-belih bio je "iks faktor", Džon Holand. Rezervista srpskog tima ubacio je 17 poena, od čega čak 13 u nizu, čime je i prelomio utakmicu i najavio četvrtu "vezanu" pobedu crveno-belih u Evroligi.

"To je život, tako ide utakmica, tako ide život. Jednom ti trener veruje, pa onda ne igraš mesec dana, a onda se pojaviš i daješ odlučujuće koševe. Ključ je da ostaneš fokusiran. Iako nemamo šanse za plej-odf i dalje smo tu, takmičimo se, uradili som dobar posao i to moramo da radimo jer se bliži plej-of ABA lige", rekao je Holand kroz osmeh nakon utakmice.

Neverovatna je ovo sezona za Holanda, koji je prošle godine bio "pit-bul" Dušana Alimpijevića, a onda je došao u Zvezdu, letos je uigravan kao jedan od važnijih igrača kod Vlade Jovanovića, pa je pao ne u drugi, već u treći plan kod Duška Ivanovića. Ipak, crnogorski stručnjak je našao način kako da ga koristi i silom prilika, usred velikih problema sa povredama, možda je našao i "iks faktor" pred završnicu sezone i borbu za odbranu Zvezdinih titula.

Holand je u Evroligi češće imao nikakvu ili zanemarljivu minutažu nego što je bio na terenu. Od nastupa u porazu protiv Virtusa 31. januara, u kojem je igrao manje od tri minuta, sedeo je pred klupe i bio van terena sve do 29. marta i pobede protiv Valensije u Pioniru (92:73). U tom meču igrao je oko 12 minuta, potom je prošle nedelje protiv Asvela na terenu proveo manje od pet minuta, a onda je ove večeri eksplodirao protiv Olimpijakosa. Posle utakmice govorio je u svom stilu i delovao je potpuno iskreno kada je rekao da uživa u trenutku.

"Lepo je biti na ovom nivou, srećom, večeras je bila moja noć, ali imamo sjajan tim, uvek neko iskoči, večeras je bilo zabavno izaći tamo i igrati košarku, moramo to da uradimo i na sledećoj utakmici", dodao je Amerikanac koji igra za Portoriko. I koga ćemo po svemu sudeći još gledati na terenu u završnici sezone.