Košarka

SKANDAL! EFES ISPAO IZ TOP 8 EVROLIGE, ATAMAN OTIŠAO SA MEČA: Neslavan kraj MOĆNOG tima - povukao se i napustio teren!

Autor Mladen Šolak

Anadolu Efes neće igrati Top 8 fazi Evrolige

Izvor: Tweet/BasketNews/Screenshot

Anadolu Efes je ispao iz trke za Top 8 Evrolige. Aktuelni i dvostruki uzastopni šampion Evrope izgubio je u derbiju Istanbula protiv Fenerbahčea i tako teoretski ostao bez šanse da se plasira u plej-of. Na kraju utakmice, trener Efesa Ergin Ataman otišao je u svlačionicu pre poslednjeg zvuka sirene, uz ironično mahanje navijača Fenera i uz pozdrav sa trenerom Dimitrisom Itudisom.

Iako je Fenerbahče vodio velikih 15 razlike u poslednjem minutu. Itudis je tražio da arbitri provere jednu situaciju posle šuta Marka Gudurića, a Atamanu se nije više čekalo. Ionako je sve bilo gotovo. Tvorac šampionske dinastije Efesa i jedne od najatraktivnijih ekipa u istoriji Evrolige tako se oprostio od odbrane titule, a prethodnih dana isplivale su informacije da bi mogao da preuzme Panatinaikos, mada je on to demantovao.

Nije to bio jedini incident na meču, pre samog kraja Vil Klajbun zatrčao se ka klupi Fenerbahčea i bio je spreman da uđe u fizički obračun sa nekm. Uspeli su da ga sklone od klupe Itudisa, njegovog nekadašnjeg trenera iz CSKA i onda je i on otrčao u tunel i nije ostao na parketu do kraja. Imao je turski tim ove sezone dosta oscilacija, uspona i padova i muke sa povredama, poput Vasilija Micića.