Košarka

"VOLEO BIH DA KAMPACO OSTANE, PARTIZANU ŽELIM DA ODE NA F4" Aleksandar Vučić: Nadam se da ćemo imati šampiona Evrope

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije govorio je o "večitim rivalima"

Izvor: RTS/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država ulaže mnogo u fudbalske i košarkaške klubove i izrazio nadu da će naša zemlja uskoro imati šampiona Evrope u košarci. "Srbija je zaslužila da ima dva predstavnika u Top 8. Zvezda je nesrećno izgubila u nekim utakmicama, ima jednog od najzanimljivijih igrača, koji su fantastični za publiku, to je da uživate", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Na pitanje da li će taj igrač, Fakundo Kampaco, ostati u Zvezdi i sledeće sezone, Vučić je rekao da je to pitanje za klub. "Pitajte to rukovodstvo Crvene zvezde. Kao navijač, voleo bih".

Takođe, govorio je predsednik Srbije i o Partizanu i njegovom uspehu u najjačem takmičenju. "Naravno, želim Partizanu svu sreću, da ode na Fajnal-for i da dostojno reprezentuje našu zemlju, kao što je i činio ove godine".

Predsednik Srbije naglasio je još jednom da država izdvaja veliku pomoć za "večite" i da su zato i rezultati klubova bolji nego u drugim državama. "KK Zvezda ima najuspešnije sezone već sedam, osam godina i apsolutnu dominaciju. Kažu da Vučić odlučuje o svemu, a to nije tačno i ne vidim ni razloga. Finansijski pomažemo mnogo i fudbalske i košarkaške klubove, mnogo više nego druge države. I zato imamo bolje rezultate i zato se nadam se da ćemo imati šampiona Evrope u košarci za dve, tri, četiri godine", dodao je Vučić.