Kao prijatelji!

ĐOKOVIĆ POZDRAVIO MILIONERA KOJI SE ODREKAO RUSIJE: U Monaku gledao Partizan, a jednom je kupio Almamija Moreiru!

Autor Dušan Ninković

Biznismen koji je već decenijama veoma uticajan u Monte Karlu srdačno se pozdravljao sa srpskim teniserom pred meč Monaka i Partizana.

Izvor: Printscreen/EuroleagueTV

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Monako (88:84) na gostujućem terenu i izbore plasman u Top8 fazu Evrolige, a među nekoliko hiljada navijača Partizana koji su posetili Monte Karlo podršku crno-belima pružila je i porodica Đoković. Novaka čeka turnir u Monte Karlu, a Stefan ni slučajno nije želeo da propusti meč svog omiljenog tima, pa su Đokovići porodično stigli u halu!

Novak je privukao mnogo pažnje tom prilikom, a posebno zanimljiv bio je njegov pozdrav sa jednim starijim gospodinom na početku susreta. Mnogi su se pitali ko je čovek sa kojim se Đoković pozdravljao - reč je o čoveku koji stoji iza košarkaškog kluba Monako! Aleksej Fedoričev, rođeni Moskovljanin je biznismen sa mađarskim i urugvajskim pasošem koji već godinama živi u Monte Karlu i odatle upravlja svojim poslovima.

Od januara 2022. godine od je prvi čovek košarkaškog kluba, a još pre više od 15 godina želeo je da kupi istoimeni fudbalski klub. Tada mu to nije dozvoljeno, ali je postepeno ulazio u klub kao investitor, pa je sada predsednik i glavni sponzor tima koji će igrati četvrtfinale Evrolige. Pogledajte njegov pozdrav sa Novakom Đokovićem:

Inače, košarka nije prvi sport za koji se Fedoričev zanima. On je svojevremeno igrao bandi - nama malo poznati sport sličan hokeju na ledu, a kasnije je bio vlasnik fudbalskih timova u Rusiji. Poznat je njegov mandat na čelu Dinama iz Moskve, pošto je između 2004. i 2007. godine redovno kupovao Portugalce nakon što su ga impresionirali rezultati Porta i nacionalnog tima te zemlje. U jednom od takvih poduhvata od Standarda iz Liježa kupio je Almamija Moreiru - koji je kasnije postao baš Partizanova legenda!

Fedoričev je u Rusiji bio vlasnik i fudbalskog kluba Rostov, ali njegovi poslovi već dugo nemaju veze sa zemljom u kojoj je rođen. Davne 1994. godine osnovao je firmu Fedcom u Monaku, a njegova kompanija godinama se nalazila i na dresovima fudbalskog kuba kao glavni sponzor. Njegove kompanije su se uglavnom bavile trgovinom veštačkih đubriva i žitarica.