Šuške!

PARTIZANU STIŽU STOTINE HILJADA EVRA! Crno-beli POKIDALI u Evroligi - evo koliko su zaradili od istorijske sezone!

Autor Dušan Ninković

Impresivna sezona Partizana u Evroligi napuniće klupsku kasu i zbog plasmana i zbog broja pobeda.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Monako (88:84) u 33. kolu Evrolige i tako jednu rundu pre kraja ligaškog dela takmičenja obezbedili sebi mesto među osam najboljih timova u Evropi. Već sada je jasno da Partizan ne može biti osmoplasirani tim jer ima bolji međusobni skor od Žalgirisa i Baskonije, a crno-beli bi u poslednjoj rundi mogli čak i do petog mesta. Koju god poziciju da zauzmu, klupska kasa će biti napunjena!

Evroliga je pred početak ove sezone odlučila da poveća nagradni fond, pa će tako crno-beli dobro zaraditi od ovogodišnjeg učešća. Plasman u četvrtfinale mogao bi da im donese mnogo - posebno ako izvuku "lakšeg" rivala pred F4 - ali ni novac koji će Partizanu pripasti zbog pozicije na tabeli nakon ligaškog dela sezone nije nebitan faktor u celoj priči. Partizan je sedmom pozicijom sebi već obezbedio 584.466 evra!

Pobeda nad Panatinaikosom Partizanu garantuje šesto mesto na tabeli, a ono donosi 645.112 evra, dok bi peta pozicija crno-belima "zaradila" 703.759 evra. Podsećamo, Partizan u poslednjem kolu igra protiv Panatinaikosa i pobeda nad otpisanim grčkim timom daje mu šansu da se nađe čak i na petom mestu evroligaške tabele. a to je potrebno da se poklope još dva rezultata - pored Makabija od Real Madrida i neuspeh Fenerbahčea na gostovanju Crvenoj zvezdi u Beogradu. 

Već nekoliko godina je pravilo u Evroligi da tim za svaku pobedu dobija po 40.000 evra, a Partizan će u poslednjem kolu imati priliku da savlada Panatinaikos i stigne do 20. trijumfa u ligaškom delu sezone. To znači da bi crno-beli samo na osnovi tih uspeha inkasirali dodatnih 800.000 evra, koji bi se dodali na novac osvojen za poziciju na kraju ligaškog dela. Sve u svemu, Partizan će u ovoj sezoni Evrolige debelo prebaciti milion!