SLAVLJE

KEVINE, SVAKA TI ČAST! Aleksa je Partizanov heroj iz senke - dva detalja su ga ODUŠEVILA!

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović prezadovoljan posle pobede Partizana proti Monaka i plasmana u top8 Evrolige.

Izvor: MN Pess

Partizan je prošao u top8 Evrolige. Pobedom u Monaku i zvanično je "overio" plasman u narednu fazu elitnog takmičenja. Iks faktor bio je Aleksa Avramović koji je vratio ekipu posle zaostatka, a onda je Kevin Panter dao ključnu trojku i "pogurao" svoj tim do trijumfa.

Po završetku susreta Aleksa nije skidao osmeh sa lica. "Ispunili smo jedan od najvažnijih ciljeva ulaskom u top8. Teška utakmica sa mnogo preokreta, puno nervoze. Imali smo stabilnost na kraju, Kevinu svaka čast kako je pogodio onaj šut. Ledej nije promašio nijedno bacanje u drugom poluvremenu (13/14 ukupno). Popravili smo neke skokove, oni su sjajan tim koji u tranziciji igra dobro, imaju izuzetne individualce, znamo da je Džejms godinama najkvalitetniji ofanzivac. Okobo nam je pravio dosta problema", rekao je Avramović.

Posebno je pohvalio publiku koja je ekipu bodrila i na ovom gostovanju. "U fantastičnoj smo formi, verujemo u ovaj tim. Ne mogu da zaboravim da napomenem navijače, ne samo u ovom meču, imali smo osćaj kao da igramo na domaćem terenu na svakom gostovanju. Znamo koliko se i oni prazne i finansijski i emotivno i fizički za ovakve dolaske. Prolazimo kroz ovo zajedno, maksimalno se borimo za njih", zaključio je Avramović.