Košarka

"PARTIZAN BIO POD VELIKIM PRITISKOM, SVIMA NAM BURSA U GLAVI" Mića Berić: Uživajmo, ali čeka nas NIŠTA MANJE važan meč

Autor Mladen Šolak

Partizanov as ovako govorio o ogromnom uspehu crno-belih u Evroligi

Izvor: MN Press/YouTube/Sport klub

Partizanova igračka legenda i bivši funkcioner Miroslav Mića Berić oduševljen je bio pobedom protiv Monaka i plasmanom crno-belih u plej-of Evrolige. U studiju "Sport kluba", on je govorio o velikom uspehu ekipe Željka Obradovića.

"Naravno, nije na ovom završeno, ovo je samo početak, ali sjajno je. Čestitam igračima, treneru, klubu na sjajnom uspehu u prvoj sezoni u ovom formatu. Otići tako u plej-of je sjajna stvar. Kolo pre kraja smo osigurali Top 8, ali ovde se ne završava sve, već apetiti rastu. Tu mislim na poziciju, jer u zadnjem kolu protiv Panatinaikosa uz pobedu možemo i do petog mesta, do plej-of utakmice protiv Monaka. Ako Fenerbahče izgubi od Zvezde u Pioniru i poraz Makabija protiv Real Madrida, Partizan bi bio peti", rekao je Berić.

"Sa pobedom protiv Panatinaikosa ne možemo da budemo da budemo ni sedmi. Imamo sjajnu situaciju. Veliki je uspeh i treba da slave, ali imamo kolo koje nije revijalno, a mi držimo ključ u svojim rukama. Ako pobedimo, šesti smo ili peti. Sjajno i možemo, zašto da ne? To su po meni sasvim mogući rezultati, da Crvena zvezda pobedi Fenerbahče i da Real pobedi Makabi u Tel Avivu", dodao je on.

Legendarni šuter govorio je i o tenziji koju su igrači neizbežno osećali pred "overu" Top 8 faze protiv četvrtoplasiranog Monaka. Taj pritisak poredio je sa onim od prošle sezone, u meču protiv Burse u šok-eliminaciji iz Evrokupa u Areni. "Bio je veliki pritisak u glavama, svima nam je u glavama prošla sezona i ono što se desilo, Bursa. Želim ono što sam rekao, da mi odlučujemo da li idemo, a ne da molimo Boga da li će Olimpijakos da odigra dobro protiv Baskonije. Igrači treba da uživaju, pa za sedam dana imamo ništa manje važan meč, jer može mnogo da nam donese. Apsolutno ne sumnjam u pobedu protiv Panatinaikosa i da će da se proslavi ovaj uspeh, moraćemo da osluškujemo i druge rezultate. Već u petak ćemo znati da je Fener izgubio od Zvezde, a osluškivati i iz Tel Aviva šta se dešava. Pred utakmicu ćemo znati", dodao je Berić.