NESTVARNO

EVROLIGAŠI SE PLAŠE ŽELJKA OBRADOVIĆA! Pojavio se neverovatan podatak - samo JEDNOM je zaustavljen!

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Obradović odigrao je 21 meč u plej-of serijama evropskih takmičenja i ima samo jedan poraz...

Izvor: MN Press

Partizan je obezbedio mesto među osam najboljih timova u Evroligi i sada čeka konačan rasplet. Ime protivnika u četvrtfinalu saznaće tokom sledeće nedelje, po završetku mečeva poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja. Ko god da to bude, sigurno im neće biti svejedno protiv Željka Obradovića, devetostrukog šampiona.

Nije to jedini razlog, pojavio se i jedan podatak koji najbolje oslikava dominaciju srpskog stručnjaka. Objavio je to grčki novinar Janis Sarkis. Željko je od 1992. godine, pa do danas izgubio samo jednu plej-of seriju i to sa Panatinakosom u sezoni 2005/06.

Prema njegovim podacima, Obradović je u karijeri igrao 21 put u plej-of serijama i 20 puta je izlazio kao pobednik. Kalkulacije oko pozicije su poznate, sada se samo čeka da se vidi ko će biti sa druge strane. Mogući protivnik je Barselona sa Šarunasom Jasikevičijusom.

Upravo je posle meča u Areni litvanski stručnjak odgovorio na pitanje o potencijalnom duelu sa crno-belima. "Šta mislite, da ćemo ostati kod kuće, ili da oni neće doći u Barselonu? Da biste bili šampioni, morate da pobedite sve. Morate da budete najbolji tim. Shvatam šta ljudi misle i posebno s obzirom na to kako Partizan igra. Hajde da pređemo taj most kada dođemo do njega", rekao je tada Jasikevičijus.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt