OSTAJE ŽAL

LAGANO SMO MOGLI U TOP 8, ALI... Filip Petrušev pred oproštaj od Evrolige: "Gubili smo unapred dobijene mečeve!"

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone Filip Petrušev govorio je pred meč sa Fenerbahčeom.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda u četvrtak od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" igra poslednju utakmicu u Evroligi ove sezone. Izabranici trenera Duška Ivanovića žele da pobedom završe učešće u najjačem evropskom takmičenju, a njihov protivnik Fenerbahče ima snažan motiv da dođe do trijumfa. Turci i dalje nisu obezbedili plasman u najboljih osam i zbog toga imaju veliki motiv da trijumfuju u Beogradu, a Crvena zvezda igra za čast - i to je nekada dovoljno.

Crveno-beli imaju učinak 16-17 i već dva kola i zvanično ne mogu da prođu dalje, a Filip Petrušev ističe da svi osećaju žal što nisu uspeli, posebno kada znaju koliko malo je nedostajalo.

"Svesni smo da smo mogli možda i lagano među osam. Protiv dobrih ekipa, kao što je Fenerbahče, igrali smo dobro tokom čitave sezone, pobeđivali... S druge strane, neke unapred dobijene utakmice smo gubili i to nas je na kraju koštalo, ali svi vide koliko je ekipa dobra, talentovana, ima kvalitet, tako da ostaje žal, ali idemo dalje", rekao je košarkaš crveno-belih Filip Petrušev na današnjem otvorenom treningu i potom je dodao:

"Da odigramo što bolju utakmicu, kao tim pre svega i da nastavimo sa dobrim partijama u Evroligi. Dižemo formu za završni deo sezone i da pobedimo, što da ne. Želimo da pobedimo možda koliko i oni i biće izuzetno takmičarska utakmica. Protiv takvih ekipa uvek želite da odigrate dobro i mislim da će biti spektakl", zaključio je on.