OPA!

LITVANAC SUDI ODLUČUJUĆI MEČ, EVROLIGA MORALA DA REAGUJE! Navijači žestoko PROTESTOVALI, stiglo saopštenje!

Autor Nemanja Stanojčić

Evroliga je morala da reaguje zbog izbora sudije...

Izvor: MN Press

Evroliga se završava, bar kada je ligaški deo u pitanju. U četvrtak i petak igraju se mečevi poslednjeg kola i biće poznato ko će u top8 fazu. Najveću borbu vodiće Žalgiris i Baskonija i zbog španskog kluba nastao je haos. Naime, čelnici elitnog takmičenja poslali su litvanskog arbitra Gitisa Vilijusa da deli pravdu na meču u Pireju.

Navijači tima iz Vitorije žestoko su protestovali, smatraju da nije u redu da Litvanac sudi meč koji direktno odlučuje o prolazu španske ekipe. Zbog svega toga stiglo je i zvanično saopštenje. "Sudije se biraju na osnovu jednog kriterijuma, a to je da ne budu iste nacionalnosti kao klubovi koji igraju taj meč", navodi se u saopštenju dostavljenog "BasketNews-u".

Dodatno su objasnili tu specifičnu situaciju. "Još jedan od kriterijuma prilikom izbora sudija jeste da to bude najbolja moguća postava sudija za svaki meč, sa najvećim mogućim nivoom profesionalizma i suđenja. Integritet arbitara ne bi smeo da se dovodi u pitanje", stoji u tekstu.

Meč između Olimpijakosa i Baskonije igra se u 20 časova u Pireju, a sudije su Sreten Radović (Hrvatska), Gitis Vilijus (Litvanija) i Sefi Šemeš (Izrael). Što se kalkulacija tiče Baskonija ide dalje ako pobedi Olimpijakos, u slučaju poraza mora da se nada da će Žalgiris da izgubi od Bajerna u Minhenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt