VIDEO

KAMPACO, DA LI OSTAJEŠ U ZVEZDI? Evo šta je odgovorio Argentinac o sledećoj sezoni! (VIDEO)

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Plejmejker Crvene zvezde Meridianbet bio upitan pitan pitanje koje interesuje sve navijače

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Fakundo Kampaco bio je heroj pobede Zvezde protiv Fenerbahčea, jer je polaganjem doneo produžetak na tri sekunde pre kraja četvrte četvrtine, a onda je trojkom preko centra Džonatana Motlija u produžetku "overio" veliki trijumf crveno-belih. Posle utakmice je pričao sa novinarima. "Hteli smo da svaku utakmicu igramo kao finale. Tako je, kako je. Nismo uspeli da uđemo u Top 8, najbolje mesto koje možemo da osvojimo je 10 i uradili smo sve od sebe da to uspemo. Mislim da smo uradili mnogo poslednjih meseci i da će nam to pomoći".

Da li ostaje u Zvezdi? "Nismo pričali o tome još, ali mislim da još nije trenutak za to. Posvetimo se sadašnjosti, želim da igram koliko god utakmica da mogu i da uživam. Obično ne razmišljam o budućnosti, već samo o sadašnjosti", izjavio je "Faku".

Fakundo Kampaco 23. marta je napunio 32 godine u Beogradu, u kojem se vratio evropskoj košarci posle dve godine u NBA ligi. On je stigao krajem 2022. među crveno-bele, ali je zbog kazne Evrolige izrečene Crvenoj zvezdi igrao samo ABA ligu sve do marta, dok u najjačem takmičenju nije imao pravo da bude registrovan. Kada je licenciran, prošao je nekoliko nedelja uhodavanja sa ekipom i bilo je očigledno da će mu biti potrebno vreme za to, iako je u februaru sa Zvezdom osvojio Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Na žalost crveno-belih, njegovo uigravanje proteklo je u porazima od Bajerna, Albe i Panatinaikosa, u kojima je i nestala Zvezdina šansa za plasman u Top 8. Posle toga, ekipa Duška Ivanovića zaigrala je definitivno bolje, nanizala pobede protiv Valensije, Baskonije, Asvela, Olimpijakosa i Fenerbahčea, posle kojih će se fokusirati samo ka plej-ofu ABA lige. Za to vreme, Kampaco će verovatno svakog dana dobijati pitanja - da li ostaje u Crvenoj zvezdi.

Argentinski as je i spektakularnom igrom protiv Fenerbahčea još jednom pokazao klasu i demonstrirao kako je vodio i Real do titule prvaka Evrolige 2018. i do titula prvaka ACB lige.