Košarka

ZBOG OVOGA KAMPACO MORA DA OSTANE U ZVEZDI! Potez kojim je Argentinac "ubio" Fener - nije ni video koš!

Autor Mladen Šolak

Spektakularan koš Fakunda Kampaca obeležio je utakmicu Crvena zvezda Meridianbet - Fenerbahče

Izvor: MN Press

Crvena zvezda "ispisala" se iz ovosezonske Evrolige velikom pobedom protiv Fenerbahčea, koju je na svaki način obeležio Fakundo Kampaco. Argentinski plejmejker učinio je da "Pionir" eksplodira od njegovih prodora i asistencija, a dva momenta niko ko je bio u hali neće zaboraviti.

Prvi je bio Kampacov koš za izjednačenje tri sekunde pre kraja četvrte četvrtine, trkom pored Nika Kalatesa. Argentinac je "pročitao" situaciju, uoči gde će biti pukotina u odbrani i položio loptu o tablu za izjednačenje. Marko Gudurić imao je potom tri sekunde da uzvrati, uputio je šut za koji je bio skoro siguran da će ući, ali nije. Meč je otišao u produžetak, u kojem je bilo vreme za još jednu magiju plejmejkera.

U pretposlednjem minutu, dok je Real visio na konopcima, Kampaco je utrčao u reket, pokušao da pogodi preko 25 centimetara višeg Džonatana Motlija. Bio je izblokiran, prihvatio je loptu, otrčao sa njom u ćošak i praktično bez pogleda ka obruču pogodio presudnu trojku, za 90:84. I to baš preko Motlija. Pogledajte.

Posle oproštajne pobede Zvezde protiv Fenerbahčea, Kampaco je bio upitan da li će ostati u Zvezdi.

Kampaco je ove sezone odigrao devet evroligaških utakmica za Zvezdu, postizao u njima 15 poena po meču, uz 5,9 asistencija. Zvezda je je u njima ostvarila skor 6-3 i utisak je da je ipak prekasno dobio dozvolu da bude licenciran nakon kazne na račun kluba zbog koje je mesecima igrao samo ABA ligu.