VAŽNA JE POBEDA!

IVANOVIĆ VIKAO NA PETRUŠEVA - ZAŠTO TO RADIŠ!? Isplivao snimak sa tajm-auta Zvezde, svi su u njih gledali! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je došla do skora 17-17 i završila Evroligu na vrlo lep način, a Duško Ivanović je od svojih igrača tražio da budu maksimalno fokusirani.

Izvor: Twitter/EuroLeague/Screenshot

Crvena zvezda je posle velike borbe i produžetka savladala Fenerbahče 91:89 (15:21, 26:18, 16:18, 22:22, 12:10), a bez obzira što utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj za domaći tim, igrači Duška Ivanovića borili su se kao da da je u pitanju odlučujući meč, što dovoljno govori o mentalitetu koji iskusni trener želi da "usadi igračima". Zbog toga je Ivanović bio i vrlo glasan kada se obraćao svojim igračima na tajm-autu, pa je tako Evroliga posebno izdvojila jedan na kome je kritikovao igru Filipa Petruševa.

Na snimku koji je objavljen dan posle utakmice, vidi se da je Duško Ivanović na engleskom vikao na Filipa Petruševa zbog jedne pogrešne odluke na koju je želeo da mu ukaže.

"Zašto si se vratio nazad? Zašto?", ponavljao je Duško Ivanović dok ga je Filip Petrušev pažljivo slušao, a čini se se da je to i usvojio pošto nakon susreta nije bilo kritika na njegov račun. Istina, Petrušev nije blistao u napadu, postigao je samo pet poena (šut 1/3 iz igre) i još šest skokova, dok je podelio i dve asistencije za više od pola sata na parketu protiv vrlo nezgodnih centara Fenerbahčea.

Ovo nije prvi put ove sezone da je Ivanović kritikovao Petruševa, ali je tu uglavnom bilo zbog doprinosa u odbrani što je mladi košarkaš i prihvatao i otvoreno pričao o tome da je svestan da je imao propusta. Pogledajte tajm-aut Ivanovića koji je Evroliga podelila na Tviteru: