ZVANIČNO!

HAOS U EVROLIGI PRED MEČ PARTIZANA! Panatinaikosu hitno ODUZETE dve pobede, evo šta to znači za konačnu tabelu

Autor Milutin Vujičić

Panatinaikos je nekoliko sati pred poslednji meč ove sezone u Evroligi ostao bez dve pobede.

Izvor: MN Press

Evroliga je kaznila Panatinaikos tako što im je oduzela dve pobede iz ovosezonskog izdanja elitnog evropskog takmičenja. Razlog zbog kog su Atinjani kažnjeni je kršenje finansijskog fer-pleja još pre nekoliko sezona, a odluka je doneta nekoliko sati uoči poslednjeg meča Panatinaikosa ove sezone u Evroligi - i to protiv Partizana (20.30) - i ništa neće promeniti kada je u pitanju poredak na tabeli.

Pomalo je čudan tajming rukovodstva Evrolige da takvu rigoroznu kaznu donese kada je jasno da nema apsolutno nikakav uticaj na plasman Panatinaikosa, pošto su odavno ispali iz svake kombinacije za prolazak u plej-of, odnosno već su bili ispod 14. mesta koje ne donosi finansijske benefite.

Evroliga je analizirala finansije "zelenih" od sezone 2019. godine i primetili su da je bilo propusta zbog kojih su kažnjeni na već pomenuti način, a vredi napomenuti da ovakva vrsta sankcije ne znači da će nekom od timova koje su pobedili - biti dopisani trijumfi. Štaviše, nema nikakav uticaj na protivnike, odnosno ni na individualnu ili timsku statistiku, odnosno rekorde koji su postavljeni u tekućoj sezoni.

Panatinaikos je inače odigrao jednu od svojih najgorih sezona u 21. veku u Evroligi i zabeležili su 11 pobeda i 22 poraza. Bez obzira na novu kaznu, neće biti poslednjeplasirani, pošto ta "čast" pripada ASVEL-u (8-26).

Podsetimo, PAO je na početku sezone vodio Dejan Radonjić, međutim dobio je otkaz krajem februara zbog loših rezultata, ali čini se i problema sa "svlačionicom". U međuvremenu gazda "zelenih" Dimitris Janakopulos želi da u narednoj sezoni ponovo budu moćni i zbog toga je nedavno pregovarao sa Erginom Atamanom iz Efesa, dok se sporadično spominje da su zainteresovani i za Luku Vildozu, što je demantovao njegov agent.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt