ZVANIČNO!

PARTIZANOVI NAVIJAČI OBORILI REKORD EVROLIGE! Doneli su klubu TRI PUTA više novca od samog takmičenja

Autor Milutin Vujičić

Više od 300.000 navijača Partizan je imao ove sezone na mečevima Evrolige u Beogradu.

Izvor: MN Press

Partizan je posle velike drame savladao Panatinaikos 83:81 u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige - napravivši tako lepu uvertiru za plej-of seriju protiv Real Madrida. I u njoj će crno-belima biti potrebna velika podrška sa tribina, a ako bude kao u prvih 17 "domačih" mečeva u prvom delu sezone Evrolige, Željko Obradović nema šta da brine - imaće podršku o kakvoj sanja većina klubova u ovom takmičenju.

Navijači Partizana oborili su rekord Evrolige po posećenosti utakmica pošto ih je u proseku 17.782 bilo na mečevima crno-belih ove sezone, odnosno ukupno njih 302.302 je gledalo nezaboravne partije u "Štark Areni".

Partizanov direktor marketinga Marko Vukomanović je za "Basketnjuz" objasnio i kako će se to odraziti na budžet crno-belih, odnosno da su na ovaj način zaradili preko četiri miliona evra. Ironija ili ne, Partizan je od takmičenja u Evroligi zaradio svega 645.112 evra za šesto mesto i još dodatnih 750.000 evra za 20 pobeda u sezoni. Dakle, gotovo tri puta više doneli su im navijači.

"Zavisi koliko ćemo na kraju imati domaćih utakmica. Ali, defititivno ćemo imati više od četiri miliona evra prihoda od ulaznica, uključujući sezonske i pojedinačne ulaznice. Zvanični kapacitet je 18.386 mesta. Ima još 860 regularnih i 250 dodatnih mesta u skaj boksu. Mesta pored terena sa stolicama koje se postavljaju nisu uključena u ovaj broj. Pametnim korišćenjem praznog prostora podigli smo kapacitet na 20.094. Kapacitet dvorane za koncerte je 25.000 mesta, da nam se dozvoli da uklonimo stolice iz donjeg prstena i da tu budu stajaća mesta i mi bismo imali toliko, ali to nije opcija, ni za nas ni za Evroligu", naveo je Vukomanović.

Partizan će najmanje još jednu utakmicu biti domaćin u Evroligi ove sezone pošto plej-of serija protiv Reala startuje u Madridu i tamo se igra 25. i 27. marta. Zatim se "seli" u Beograd za 2. maj, a eventualna četvrta i peta utakmica će naknadno biti zakazane.