Brzo se oporavi

ČUVENI KOŠARKAŠ DOŽIVEO MOŽDANI UDAR NA TRENINGU: Igrao u NBA i ABA ligi, sada sa 39 preživeo DRAMU!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji šampion Evrope sa Francuskom Mikel Želabal doživeo je moždani udar na treningu.

Izvor: MN Press

Užasne vesti dolaze iz Francuske gde je 39-godišnji bivši reprezentativac Francuske Mikael Želabal doživeo moždani udar. Njegov sadašnji klub Elan Šalon se oglasio povodom toga, a sam Želabal je objasnio šta se desilo:

"Tokom treninga u ponedeljak ujutru osetio sam simptome i primljen sam hitno u bolnicu u Šalonu. Snimak je pokazao da sam imao moždani udar, ali srećom je sve primećeno na vreme i odmah je početo sa terapijom. Dodatno sam ispitan u intenzivnoj nezi, a zatim na neurologiji", oglasio se Želabal. 

On sada pokušavada da Šalon vrati u prvu ligu iz drugog ranga takmičenja, a sa Francuskoj je bio šampion Evrope 2013. godine. Ipak sada je sa njim sve u redu srećom: "Srećan sam što mogu da kažem da sam pušten kući", napisao je on. 

Ponikao je Želabal u ekipi Šolea, a nakon tri sjajne sezone u matičnom klubu prešao je u Real Madrid. Izabran je od strane Sijetla 2005. godine na draftu i proveo je dve godine u NBA pre povratka u Šole. Igrao je za Asvel, Šarlroa, Himni, pa na kratko za Cedevitu u ABA ligi i Evroligi. Nakon Valensije vratio se kratko u NBA gde je obukao dres Minesote i zatim nastupao za Himki, Strazbur, Limož i Le Man. 

U Šalon je stigao 2017. godine i nedavno je proslavio 39. rođendan u dresu ovog kluba. Ove sezone prosečno beleži 6,9 poena, 4, skoka i 1,8 asistencija po meču u Pro B ligi. 

"Moraću da se odmaram nekoliko nedelja i neću moći da se vratim košarci do kraja sezone. Nadam se da će se ovaj medicinski problem polako rešiti i da ću se vratiti na teren kada mi bude dozvoljeno", istakao je Želabal koji ne namerava da odustane od košarke. 

Sa nacionalnim timom Francuske predstavio se javnosit 2005. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji kada je osvojio bronzu. Ima bronzu i sa Eurobasketa na domaćem terenu 2015. kao i srebro iz Litvanije 2011. i Slovenije 2013. godine. Na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. bio je deo tima koji je osvojio bronzu.