Kraj?!

SRPSKI KOŠARKAŠ DOBIO DOŽIVOTNU SUSPENZIJU! Bio MVP lige, a nikada više neće igrati - evo zbog čega je kažnjen!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je važio za velikog talenta i bio reprezentativac u mlađim kategorijama, a sada je u velikom problemu.

Izvor: MN Press

Srpski košarkašSaša Avramović (30), nekadašnji plejmejker mladosti iz Čačka, Mege i Vršca, dobio je doživotnu zabranu igranja od strane FIBA! Kako prenose mediji u Slovačkoj, gde je Avramović imao poslednji angažman, njemu se na teret stavljaju rušenje integriteta igre, klađenje i nameštanje rezultata mečeva u kojima je učestvovao!

Ekskluzivne informacije o ovom slučaju izneo je lokalni sajt specijalizovan za košarku, a u njihovom tekstu se navodi kako je FIBA sakupila niz dokaza protiv srpskog košarkaša. Ipak, njegova konkretna uloga ne nalazi se ni u jednom delu teksta čija je meta jedan od najboljih igrača tamošnje lige.

"FIBA je donela tešku odluku. Avramoviću je doživotno zabranjeno učešće na takmičenjima koja se organizuju pod zastavom Međunarodne košarkaške federacije. Dokazali su da je kriv zbog kršenja etičkog kodeksa i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima", navodi se u tekstu, a izjavu o ovom slučaju imao je i jedan visoki funkcioner saveza. "Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve moguće nameštače utakmica od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično - rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza slovačke Andrej Kufa.

Inače, Avramović je rođeni Čačanin i ponikao je u lokalnom timu Mladost, sa kojim je i uplovio u sneiorske vode. Tri godine je bio član Mege, igrao je Kumanovo, Košice i Vršac, pre nego što je 2017. godine potpisao ugovor sa ekipom Iskra iz slovačkog grada Svit. Sa tim timom je beležio sjajne rezultate, a njegovu dominaciju u Slovačkoj pokazuje i MVP priznanje koje je osvojio. Ipak, čini se da mu je karijera na tankom ledu - od decembra nije igrao zbog zabrane koja je sada potvrđena, a ima kratak rok za žalbu.

Svojevremeno je sa nacionalnim timom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu igrača do 16, odnosno srebro na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina.