Košarka

MATIJAS LESOR OSTAJE U PARTIZANU?! Italijan tvrdi - crno-beli spremili novac! Otkrio i detalje pregovora

Autor Mladen Šolak

Francuski centar navodno uveliko pregovara sa crno-belima o nastavku saradnje

Izvor: MN Press

Matijas Lesor i Partizan su u odmaklim pregovorima o produžetku ugovora, objavio je novinar italijanskog portala "basketinside.com". Navodno je "u pitanju višegodišnji ugovor sa poboljšanom platom", navedeno je.

Lesor je ove sezone jedan od najboljih igrača crno-belih i uz to i jedan od vodećih centara u Evroligi. Pod vođstvom Željka Obradovića igra sezonu karijere i njegov dopirnos uspesima crno-belih je ogroman. Stoga ne bi začudilo ako je ova najava iz Italije tačna, već bi, naprotiv, dokazala ono što deluje očigledno - da u Partizanu imaju želju da nastave sa odličnim centrom.
Ipak, pre toga je sigurno klupski prioritet aktuelna plej-of serija Evrolige protiv Real Madrida. Ona će biti nastavljena u utorak, utakmicom u Štark areni, u kojoj Lesor neće imati pravo nastupa zbog učešća u tuči u Madridu.

Lesor je stigao među crno-bele u decembru 2021. godine posle neuspešne epizode u Makabiju i prošlog leta je potpisao novi ugovor. U takmičarskoj 2022/23 u Evroligi je postizao po 12 poena uz 7,2 skoka po meču i zvanično je proglašen učesnikom trke za MVP priznanje. Istovremeno, u ABA ligi je zvanično proglašen najboljim centrom takmičenja.