Bejbi Šek ponovo jaše!

IMA 200 KG, 37 GODINA I VRATIO SE DA IGRA KOŠARKU: Bivši centar Zvezde na terenu, u petoj ligi! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Pravi šou je nastao na tribinama kada je Sofoklis Skorcijanidis stupio na teren!

Izvor: MN Press/Youtube/Α.Ε. ΔΟΞΑΣ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 2001

Sofoklis Skorcijanidis je ponovo na terenu! Skoro tri godine nakon što je završio profesionalnu košarkašku karijeru harizmatični centar iz Grčke se vratio na teren i zaigrao je na Krfu u amaterskoj lokalnoj ligi. Za vikend je 37-godišnji Sofoklis na oduševljenje navijača ušao u igru krajem prve četvrtine, a za vreme provedeno na terenu postigao je jedan poen!

On je zaigrao u petoj ligi, a pojačao je tim koji ima ambiciju da u finišu sezone stigne do četvrtog ranga takmičenja u grčkom ligačkom sistemu, a ostaje da se vidi da li će Skorcijanidis nastaviti da igra i dalje ili će ovo njegovo pojavljivanje biti jedino u dresu niželigaškog kluba. 

Skorcijanidis je karijeru počeo 2000. godine u Iraklisu gd eje proveo tri godine, a onda je otišao u Kantu. Nakon godine u Italiji igrao je za Aris, pa je prešao u Olimpijakos gde je zaigrao na najvišem niovu u Evroligi.

Zatim je obukao dres Makabija, pa je godinu dana proveo i u Panatinaikou, a zatim se vratio u Tel Aviv i u dresu "ponosa Izraela" je osvojio Evroligu. Potom je imao epizodu u Beogradu gde je nastupao za Crvenu zvezdu, a nakon raskida ugovora je otišao u PAOK. Igrajući u Trikali i Jonikosu završio je karijeru 2020. godine. Pogledajte kako je izgledao na terenu:

Sa nacionalnim timom Grčke ima bronzu sa Eurobasketa u Poljskoj 2009. godine, a tokom cele karijere se mučio sa viškom kilograma. NAvodno je sada na oko 200 kilograma težine uz visino od 208 centimetara.