Bravo!

SRBIN SA 39 GODINA KAO KAPITEN PODIGAO TROFEJ EVROKUPA: Igrao za Zvezdu, a pred petu deceniju digao evropski pehar

Autor Nikola Lalović

Oliver Stević je sa 39 godina dočekao da oko vrata stavi medalju Evrokupa, a kao kapiten Gran Kanarije je digao trofej Evrokupa!

Izvor: Profimedia

Gran Kanarija je osvojila prvi evropski trofej ove sezone! Španska ekipa je u finalu Evrokupa na svom terenu savladala Turk Telekom 71:67 i tako je došla do titule koja im je donela i plasman u Evroligi naredne sezone! Ekipa koja u svojim redovima ima i iskusnog srpskog centra Olivera Stevića pred oduševljenom publikom na dalekim Kanarskim Ostrvima osvojila titulu koja im je prva u istoriji kluba. 

Najbolji u redovima Gran Kanarije bio je Džon Šurna sa 18 poena, Ej Džej Sloter je imao 16, Endru Albisi 13, a Nikolas Brusino 11. Sa druge strane Tajrik Džons je upisao 17 poena uz 19 skokova, Džeraan Grant je imao 15 poena, a Aksel Butijel 14. Srpski centar Oliver Stević igrao je šest minuta na ovom meču i upisao je dva skoka.  

Za MVP-a finala proglašen je Džon Šurna, a pred ovo finale smo videli i neveratnu situaciju pošto je trener Turk Telekoma Erdem Džan dožvieo nesreću, razbio je glavom staklo timskog autobusa i celo finale je vodio sa ortopedskom kragnom oko vrata. 

Ovo je bila kruna karijere Olivera Stevića koji se nada da će sa 40 godina zaigrati u Evroligi, što mu je tokom karijere izmicalo. Pročitajte MONDO intervju sa novim osvajačem Evrokupa.