Košarka

FRKA! ISPALI IZ EVROLIGE, A SADA SE SVAĐAJU NA UTAKMICI! Itudis oterao zvezdu Fenerbahčea u svlačionicu!

Autor Mladen Šolak

Poznati košarkaš morao je da ode na "hlađenje" usred utarkmice.

Izvor: MN Press

Trener Fenerbahčea Dimitris Itudis oterao je u svlačionicu centra Džonatana Motlija (28 godina, 206 centimetara) u toku utakmice turskog prvenstva protiv Darušafake. Ljut zbog reakcije košarkaša, grčki stručnjak poslao je Amerikanca u svlačionicu, iz koje se on vratio u drugoj četvrtini, ali više nije igrao.

Fener je ove nedelje ispao iz Evrolige u "majstorici" plej-of serije protiv Olimpijakosa u Atini, a Motli je imao značajnu ulogu u ekipi tokom nastupa u najjačem takmičenju. Prosečno je postizao po 14,5 poena uz 5,4 skoka po utakmici. Pogledajte kako ga je Itudis udaljio sa utakmice:

Motli je do rasprave sa Itudisom odigrao samo pet minuta protiv Darušafake, iskoristio jedno slobodno bacanje, uhvatio dva skoka, podelio dve asistencije, ali i izgubio dve lopte. Fener je ostvario pobedu 79:73.

Motli je bivši student poznatog koledža Bejlor (2014-17), posle kojeg je igrao u NBA ligi za Dalas i Kliperse, mada je u te tri sezone nastupio na samo 46 NBA mečeva, dok je većinu vremena proveo u razvojnoj ligi. Do 2021. godine i dolaska u Evropu, u Lokomotivu Kubanj, proveo je jednu sezonu i u Južnoj Koreji. U Fener je stigao tokom 2022.