DOKLE!?

ODJ*** ČOVEČE, ŠTA JE OVO!? Sudije celu noć krale Jokića, trener URLAO na njih: Pogledajte najsmešnije odluke! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić ima puno pravo da se ljuti na suđenje koje je Denver imao u seriji protiv Lejkersa, posebno u četvrtoj utakmici.

Izvor: Twitter/ClutchPointsApp/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić plasirao se u svoje prvo NBA finale pošto je sa Denverom "počistio" L.A. Lejkerse. Zbog još jedne vrhunske partije dobio je MVP priznanje i pohvale Lebrona Džejmsa, preko koga je pogađao trojke čak i kada bi "Kralj" odigrao savršenu odbranu. Ono za šta Jokić treba da dobije posebnu nagradu je smirenost u situaciji kada je bilo jasno da sudije nemaju isti kriterijum za Nagetse i Lejkerse.

Od samog početka je bilo jasno da malo favorizuju domaćine tako što su propuštali da sviraju faulove na Jokiću, odnosno olako bi pokazivali da je Somborac napravio ličnu grešku. I ovoga puta je Jokić brzo ušao u problem sa faulovima, ali iako je praktično svaki sekund bio u igri - i iako je poslednjih pet minuta igrao sa pet - nije isključen.

Prosto je neverovatno da na Nikoli Jokiću, košarkašu koji je ubedljivo najviše vremena držao loptu u svom posedu na meču, nije dosuđen nijedan faul u prvom poluvremenu. U nastavku je izveo šest slobodnih bacanja, što je i malo koliko je batina dobio, dok je istovremeno morao i da se "sklanja" od Entonija Dejvisa i ostalih igrača Lejkersa pošto su sudije praktično svirale svaki kontakt što je izazvalo bes trenera Majkla Melouna.

"Čoveče, zaje*** to. To je s***e! Sviraj taj je***i faul tamo", rekao je Melon koji je posle ovih reči dobio još i tehničku grešku pred poluvreme, ali je time razmrdao svoj tim: "Je** se! Od*** čoveče, šta je ovo!".

Pogledajte neke od sumnjivih odluka sa utakmice Denvera i Lejkersa u kojoj je Jokićev tim slavio 113:111, a u kojoj je Lebron uspeo da ostane na terenu uprkos tome što je gurao lakat u grlo Gordona. Mnogi košarkaši bi za takav prestup dobili isključenje ili nesportsku, ali ne i "Kralj".