Tu je!

KEVIN DURENT OBOŽAVA EVROPSKU KOŠARKU! Jokić ga RAZBIO u NBA, on stigao kod Obradovića! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš bio je poseban gost na prvoj utakmici koju je Monako igrao u francuskom plej-ofu.

Izvor: Twitter/ASMonaco_Basket/printscreen

Košarkaši Monaka polako privode kraju impresivnu sezonu u kojoj su zauzeli prvo mesto u ligaškom delu prvenstva Francuske i treće mesto na završnom turniru Evrolige, a početak plej-ofa obeležila je i spektakularna pobeda. NBA superstar očigledno ceni rad Saše Obradovića i njegovog tima više nego stručnjaci u Francuskoj, pa se pojavio na meču kako bi iz neposredne blizine ispratio meč svog nekadašnjeg saigrača Majka Džejmsa.

Durent i Džejms su ne tako davno igrali zajedno u Bruklin Netsima, kada je Majk kao jedna od najvećih zvezda evropske košarke "pridodat" rosteru projektovanom za osvajanje NBA lige. Do toga nije došlo i Džejms se ubrzo vratio u Evropu, a sa sobom je ponveo i interesovanje nekadašnjih saigrača. Pogledajte Durenta u hali na meču Monako - Strazbur (88:84):

Podsećamo, ovo nije priv Kevinov dolazak u Evropu. On je prošle sezone gledao meč Monaka i Olimpijakosa, a zatim i susret istih timova u Pireju, kada je ostao potpuno zatečen atmosferom u dvorani "Mira i prijateljstva". Grčki tim je tada savladao ekipu Saše Obradovića i plasirao se na F4, a sam Durent je kasnije ispričao da bi voleo da se oproba u evropskoj košarci.