I NIKAD IH NEĆE NAĆI...

LOPOVI MU SKINULI SKUPOCENI SAT I OTIŠLI NA MOTORU: Ne plaše se ni igrača Barse od 213 cm i 115 kilograma!

Autor Milutin Vujičić

Košarkaš Barselone može da zaboravi na sat od 25 hiljada dolara.

Izvor: MN Press

Turski košarkaš Sertač Šanli (31) pokraden je usred Barselone, grada u kome igra za istoimeni klub. Šanli je u subotu posle večere u jednom restoranu opljačkan tako što su mu dvojica lopova skinula skupoceni sat sa ruke, da bi potom seli na motor i pobegli u nepoznatom pravcu.

Deluje da Šanli može da zaboravi na sat koji košta 25.000 dolara iako je odmah otišao u policiju i prijavio krađu pošto ovo nije ništa neuobičajeno za Barselonu. Ne samo da ima mnogo kriminala, nego su i sportisti česta meta, pa se tako lopovi ne libe da pljačkaju vile fudbalera i košarkaša, čak ni da ih povrede tom prilikom. Tako je Pjer-Emerik Obamejang ne tako davno dobio udarac posle pljačke, dok Sertač Šanli srećom nije povređen.

S obzirom na to da je prethodnih nedelja u Barseloni bili mnogo sličnih krađa, policija je otvorila istragu i pregledala snimke sa sigurnosnih kamera, ali lopovi nisu identifikovani iako se sve desilo u centru Barselone.

Šanli inače nije uspeo da sa skupocenom Barselonom dođe do pehara Evrolige, ni u trećem pokušaju trenera Šarunasa Jasikevičijusa, ali će probati da postanu prvaci Španije. U regularnom delu sezone njegov tim bio je najbolji i Šanli je u proseku beležio 7,8 poena, 3,9 skokova i 0,8 asistencija po meču.