Gotovo!

BILI PRVI U EVROLIGI, JOKIĆEV AMERIKANAC IH LANSIRAO NA VRH - A ONDA POTOP: Bivši centar Partizana ih poslao kući!

Autor Nikola Lalović

Baskonija je završila sezonu! Jedno vreme predvođena nekadašnjim plejom Denvera Markusom Hauardom palili su i žarili, ali pali su u najgorem mogućem momentu.

Izvor: MN Press

Kao kula od karata srušila se sezona Baskonije! Tim koji je dominirao u Evroligi, bio prvi na tabeli u jednom momentu je totalno pogrešno natempirao formu i već sada završio sezonu! Nakon ogromnog pada u Evroligi i ostanka van Top 8, sada su ispali na startu plejofa španske lige!

Huventud ih je rutinski savladao sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji, prvo 83:76, a sada 99:91 i tako je Vanja Marinković uz svoje saigrače pognute glave otišao iz Madrida i završio sezonu koja je mnogo obećavala. 

Baskoniji je sezonu završio Amerikanac Kajl Gaj koji je na ovom meču ubacio 20 poena, dok je španski veteran Giljem Vives imao 14. a doskorašnji centar Partizana Vladimir Brodzijanski 11 poena uz 6 skokova. Kod Baskonije nije pomoglo ni 16 poena Markusa Hauarda, kao ni 12 Majka Kotsara. Vanja Marinković je za 13 minuta na terenu upisao samo 3 poena i 1 skok.

Huventud je prva ekipa u polufinalu španske ACB lige i čeka boljeg u duela Real Madrida i Gran Kanarije u kome prvak Evrope vodi sa 1:0. Na drugoj strani žreba su Barselona i Valensija, kao i Unikaha i Tenerife.