Britak!

"IMA JEDNA ZEMLJA U EVROPI, NJENA DECA NE IDU U PARTIZAN!" Džikić šokirao izjavom: Tamo ne jedu svoju decu!

Autor Nikola Lalović

Aleksandar Džikić je bio oštar kao i uvek kada je u pitanju košarka, pa je u nekoliko rečenica objasnio probleme koje vidi u izraelskoj košarci.

Izvor: Printscreen/Twitter/HapoelJerusalem BC

Aleksandar Džikić sjajno vodi Hapoel iz Jerusalima sa kojim je stigao do finala FIBA Lige šampiona, a sada je novinare u Izraelu zanimalo kako on vidi činjenicu da je plejmejker Partizana Jam Madar dobio titulu "Rising Stara" u Evroligi. 

Madar je morao da dođe u Partizan kod Željka Obradovića kako bi napredovao i bio nagrađen, a nekadašnji trener Partizana je na sve to imao zanimljiv komentar. 

"Ima jedna država koja je prilično uspešna u košarci. Španija – verovatno ste čuli. Znate li šta je karakteristično za Španiju? Oni ne jedu svoju decu. Oni pomažu svojoj deci. Zbog toga njihova deca ne idu u Albe, Partizane… Ne idu širom sveta", rekao je Džikić novinaru.

Verovatno je ciljao na to da su mladi izraelski igrači van domaće lige, pa je tako Jam Madar u Partizanu, a u Albi igraju Tamir Blat i Jovel Zosman. Džikić je u Izraelu od 2022. godine i sa Hapoelom je ove sezone osim što je ušao u finale Lige šampiona uspeo i da osvoji kup, a takođe je proglašen za najboljeg trenera sezone.