Košarka

PARTIZAN POJAČAO PONUDU PANTERU, ALI VELIKAN BAŠ ZAGRIZAO! Priča se da je potpis BLIZU - pitanje je dana!?

Autor Mladen Šolak

As crno-belih bira između ponuda.

Izvor: MN Press

Dok se Partizan bori sa Cedevita Olimpijom u polufinalnoj seriji ABA lige, specijalizovani košarkaški portali ponovo pišu o statusu kapitena crno-belih, Kevina Pantera. Za najboljeg igrača srpskog tima odavno je zainteresovan Panatinaikos i to više praktično i nije tajna, kao što se zna da će ljubimac Grobara na leto postati slobodan igrač, jer mu ističe ugovor, a navodno je agentu rekao da u međuvremenu ne želi da razmatra ponude dok traje sezona.

Ipak, sada su se pojavili novi momenti, jer portal "Encestando" piše da Panter ima nekoliko ponuda, da je Panatinaikosova definitivno najveća, a da mu je Partizan ponudio platu veću od sadašnje, za koju je prethodnih nedelja nagađano da je 1,5 miliona evra. Takođe, tu je i ponuda Makabija, za koju se do sada nije javno znalo.

Panter privodi kraju svoju drugu sezonu u Partizanu i pamtiće je kao verovatno najbolju u karijeri, jer se još jednom potvrdio kao elitni evroligaški šuter i izglasan je u drugu najbolju petorku takmičenja. Prosečno je postizao po 16,1 poen po utakmici i njegov izostanak iz dva meča plej-of serije protiv Reala zbog kazne sigurno je presudno uticao na to da crno-beli ipak ispuste vođstvo 2:0 i tri meč-lopte za plasman na F4. Ipak, uprkos tom padu koncentracije, Panterove zasluge za takav uspeh i mesto u Top 8 fazi su verovatno presudne, njegove igre bile su konstantno dobre kad je bilo najbitnije i sada se očekivano javljaju evropski velikani koji su spremni da to i plate. 

Panatinaikos je ovog leta doveo novog trenera, dvostrukog prvaka Evrope sa Efesom, Ergina Atamana. Turski stručnjak po svemu sudeći ima ideju da pravi svoj novi tim tako što će među prvim dovesti upravo Amerikanca sa srpskim pasošem.