Kraj?

KAMPACO ODLAZI IZ ZVEZDE, SVE JE DOGOVORIO: Velikan ga "oteo", daju mu 9.000.000 evra!

Autor Nikola Lalović

Fakundo Kampaco prema tvrdnjama "Jurohupsa" neće igrati za Crvenu zvezdu naredne sezone!

Izvor: MN Press

Kako navodi uvek dobro obavešteni "Jurohups" Fakundo Kampaco neće biti košarkaš Crvene zvezde naredne sezone! Oni ističu da je sve gotovo i da je sjajni plejmejker potpisao ugovor sa Real Madridom

Bivši klub u kome je Kampaco izrastao u najboljeg plejmejkera Evrolige je želeo Argentinca i kada se vraćao iz NBA, ali je prema navodima "Jurohupsa" sada uspeo da ga vrati. Dogovorena je trogodišnja saradnja vredna 9.000.000 evra, ali neće sav novac dobiti Kampaco. On je morao da plati ogromno obeštećenje madridskom klubu kada je odlazio u NBA i još uvek "vuče" deo tog duga, pa će tako umesto svih 9.000.000 dolara zapravo dobtii samo 1.500.00 evra po sezoni. 

Ipak, treba sačekati da se vidi kako će se odvijati situacija. Kampaco je od dolaska u Zvezdu igrao sjajno, prosečno je beležio 15 poena i 5,9 asistencija u Evroligi i 13,2 poena i 6,3 asistencije u ABA ligi za crveno-bele i privukao je pažnju svih evropskih klubova. Takođe, njegova ambicija je NBA i ne bi trebalo da čudi ako još jednom proba da se nametne u najjačoj ligi sveta.

Što se tiče Reala, "kraljevski klub" ga je potpisao 2014. godine, a onda prosledio u Mursiju gde je odigrao dve odlične sezone. Nakon pozajmica vratio se u Madrid i postao ključni igrač, osvojio je dve Evrolige, tri prvenstva Španije i dva Kupa Kralja.