Košarka

SRBIJA U ČETVRTFINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Sada se sve zna - ovo je put "orlova" ka ZLATU!

Autor Mladen Šolak

Još tri koraka do zlata!

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 direktno je ušla u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Beču, jer je u subotu ostvarila još dve pobede u Grupi A, protiv Nemačke (21:14) i Brazila (21:17), čime je "overila" sjajan nastup u grupnoj fazi. U toj rundi takmičenja "orlovi" nisu doživeli nijedan poraz!

Prvi meč dana reprezentacija Srbije odigrala je protiv Nemačke. Srbija je od starta dominirala, povela je 3:0, pa 6:1. Nemci su smanjili na 5:7, pa je Majstorović dvojkom digao na 11:8, a onda i na 12:8. Stojačić je pogodio dvojku za 15:9, minut kasnije i Majstorović za 18:10. Fauliran je Branković koji je dva puta bio siguran (20:10). Jurili su Nemci priključak, a tačku je stavio Majstorović sa linije penala – 21:14.

U drugom meču dana, protiv Brazila, Južnoamerikanci su poveli 3:0, ali je Branković pogodio dvojku, pa bacanje, a ubrzo smo imali 9:4 posle dvojke Stojačića. Prišao je Brazil šest minuta pre kraja na 10:13, ali je naš tim brzo podigao na 16:10. Ponovo su Brazilci smanjili na 13:16, ali su naši momci bili odlični i posle dvojke rivala (17:20), da bi sjajni Stojačić je doneo pobedu i direktan plasman u četvrtfinale.

Reprezentacija Srbije će svoj četvrfinalni meč igrati u subotu 3. juna od 21.40 sati, a protivnik će joj biti reprezentacija Austrije. Ko pobedi u tom meču igraće u polufinalu protiv boljeg iz susreta Letonija - Holandija

Tagovi