Košarka

SRBIJA U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA, SADA NA ZLATO! "OrlovI" na korak do TITULE!

Autor Mladen Šolak

"Orlovi" pobedlii i Letonce u polufinalu Svetskog prvenstva u Austriji

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je Letoniju 21:18 u polufinalu Svetskog prvenstva u Beču i ušla u finale, u kojem će igrati protiv pobednika duela Brazil - SAD! Plasmanom u finale, "orlovi" su se kvalifikovali za učešće na olimpijskim kvalifikacijama, što dodatno uvećava ovaj uspeh naše selekcije.

Naša reprezentacija je u grupnoj fazi imala perfektan skor u grupi sa Brazilom, Francuskom i Madagaskarom, a potom je u četvrtfinalu eliminisala domaćina turnira, Austriju (21:18), a u polufinalu je pred "orlovima" pala i Letonija. Sada je vreme za još samo jedan korak ka zlatu, koje je naša reprezentacija osvajala čak pet puta na Svetskom prvenstvu - i to na ukupno sedam izdanja.

Od prvog Svetskog prvenstva u Atini, 2012. godine, zlato nije dolazilo u Beograd samo 2014, kada je prvak bio Katar, kao i 2019, kada je titulu osvojila Amerika. Već prošle godine, stvari su se vratile na svoje kada su "orlovima" u finalu u Antverpenu pobedili Litaniju. I sada su na meč od izjednačavanja tog uspeha.

Uskoro opširnije...

Tagovi