Odlučeno?!

PARTIZAN I ZVEZDA IGRAJU, SRPSKE SUDIJE NEĆE NA TEREN?! Doneta konačna odluka - evo ko deli pravdu u ABA finalu!

Autor Dušan Ninković

Naovdno su četvorica srpskih sudija odbili da dele pravdu u finalu ABA lige, pa će njihove kolege iz regiona sudiji Partizanu i Zvezdi.

Izvor: MN Press

Nakon mnogo problema sa usklađivanjem rasporeda, konačno smo saznali u kojim terminima će se igrati finale ABA lige. Na kraju svi akteri morali da se priviknu na kompromise, a čini se da situacija i dalje nije sjajna - sada su u centru pažnje sudije, i to oni koji neće deliti pravdu na poslednjim utakmicama u sezoni.

Kako prenosi "Sportklub", Srđan Dožai je već obavio delegiranje arbitara za prva tri meča finalne serije, a pravdu na tim susretima Partizana i Crvene zvezde neće deliti nijedan srpski arbitar! Ovakva mogućnost najavljivala se poslednjih dana, a uskoro bismo mogli da dobijemo i zvaničnu potvrdu da su se srpske sudije "povukle" iz kombinacije za finale regionalnog takmičenja. 

Sudije za tri meča finala ABA lige:

  • Prvi meč: Saša Pukl (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska) i Milan Nedović (Slovenija)
  • Drugi meč: Matej Boltauzer (Slovenija), Miloš Koljenšić (Crna Gora) i Sašo Petek (Slovenija)
  • Treći meč: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska) i Luka Kardum (Hrvatska)

Podsećamo, prethodnih dana pojavila se informacija da četvorica sprskih sudija ne žele da sude u finalnoj seriji. Tom prilikom su u javnost procureli detalji o "odbijanju", jer su navodno Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić i Uroš Obrknežević zatražili da ne budu akteri mečeva koje čeka ceo region. 

Zbog toga će čelnici lige imati smanjen prostor za manevar i moraće da biraju sudije samo iz ostalih republika bivše Jugoslavije, a ostaje da se vidi kako će to uticati na dešavanja na terenu. Nadamo se da će sve proći bez incidenata, saopštenja i ukazivanja na sudijske greške - košarka treba da bude u prvom planu.

Termini finala ABA lige:

  • 1. utakmica: Partizan - Crvena zvezda 13. jun u 20.00
  • 2. utakmica: Partizan - Crvena zvezda 15. jun u 20.00
  • 3. utakmica: Crvena zvezda - Partizan 18. jun u 20.30
  • 4. utakmica (ako bude potrebno): Crvena zvezda - Partizan 20. jun
  • 5. utakmica (ako bude potrebno): Crvena zvezda - Partizan 22. jun