Rešeno!

SRPSKI ARBITRI NE SUDE PARTIZANU I ZVEZDI - OTKRIVENO I ZAŠTO: Finale se igra bez njih ČETVORICE, imaju opravdanja!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski arbitri saoštili ABA ligi da nisu na raspolaganju za finalne mečeve između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Po svemu sudeći, ABA liga će se ove sezone završiti bez srpskih sudija! Ono što se priča već nekoliko danas je dobilo novi vid potvrde jer nijedan od srpskih arbitara nije delegiran za prva tri meča finalne serije između Partizana i Crvene zvezde. Deluje da će se ta praksa nastaviti i u eventualnoj četvrtoj, odnosno petoj utakmici, pa se može reći da su srpske sudije već završile sezonu u regionalnom takmičenju.

Po pisanju portala "B92" jasno je i zašto se to dogodilo. Četvorica srpskih arbitara koji nisu u konkurenciji za mečeve do kraja sezone dostavili su čelnicima ABA lige dopise u kojima iznose razloge izostanka. Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić i Uroš Obrknežević su na vreme obavestili regionalnu ligu da u predviđenim terminima, iz različitih razloga, nisu u mogućnosti da dele pravdu. 

Ovo su razlozi srpskih sudija:

  • Obrknežević - zbog privatnih putovanja nije u mogućnosti da sudi do 28.6, posle toga se stavlja na raspolaganje Ligi
  • Jovčić - zbog rehabilitacije ne može da se odazove delagiranjima u narednom periodu
  • Belošević - zbog povrede pete i tretmana koji traje 20 dana nije u mogućnosti da sudi finale ABA
  • Nikolić - saopštio da do kraja sezone nije na raspolaganju za suđenje u ABA

Podsećamo, finalna serija između Partizana i Crvene zvezde počinje 13. juna. Tad datum određen je nakon silnih pomeranja i prilagođavanja, jer su svi akteri završnice ABA lige imali veoma gust raspored početkom juna. Možda i jedini izuzetak tu je Crvena zvezda, koja je na kraju odlučila da prvo odigra KLS, pa tek onda izađe na megdan Partizanu, koji je u međuvremenu pomerao svoje mečeve zbog Evrolige i zauzetosti Beogradske arene, ali i zbog obaveza Cedevita Olimpije i prvenstvu Slovenije.