Čestitke!

SRPSKI TRENER PREUZEO TORONTO REPTORSE! Devet godina u NBA, sad dobija pravu šansu - u njega veruje Kanada!

Autor Dušan Ninković

Trener Darko Rajaković, inače rođeni Čačanin, preuzeo je toronto Reptorse i postaće drugi Srbin na klupi NBA tima, nakon Igora Kokoškova.

Izvor: Profimedia

Srbija već godinama ima najboljeg igrača NBA lige, a da je i "struka" na ceni govori poslednja vest iz SAD! Srbin Darko Rajaković (44) biće novi trener Toronto Reptorsa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, preneo je Adrijan Vojnarovski. Jedan od najuticajnijih sportskih novinara na svetu, pod šifrom ekskluzivno, tvrdi da su dogovoreni svi detalji i da će Rajaković preuzeti tim koji je pre nekoliko godina bio šampion NBA lige!

Jedini predstavnik Kanade u NBA poslednjih nedelja užurbano traži trenera za naredni period, a Rajaković je veoma brzo stigao u žižu interesovanja. Bio je jedan od kandidata koje su intervjuisali, a na kraju su se i odlučili za njega kao dugoročno rešenje na klupi Reptorsa! Uspeli su da dogovore saradnju sa njim, iako je u prethodnom periodu za Rajakovića bio zainteresovan i Memfis!

Rajaković je od 1996. godine u trenerskim vodama i u Srbiji je radio kao trener u mlađim kategorijama čačanskog Borca i Crvene zvezde. Već 2009. godine preselio se u SAD, a od 2014. godine je u NBA ligi, gde je bio pomoćnik u stručnim štabovima Oklahome, finiksa i Memfisa. Povremeno je i samostalno vodio mečeve tih ekipa, a naredne sezone će imati priliku da to radi "na dnevnoj bazi".