Košarka

"OČEKUJEM DA PARTIZAN POBEDI ZVEZDU!" Bogdan pričao o finalu ABA lige, pa se dotakao Srbije: Ne, nije mi dosadilo!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Bogdan Bogdanović je sa srpskim novinarima pričao o aktuelnim temama.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Počeo je novi kamp Bogdana Bogdanovića u Mirijevu, a na početku kampa novinarima se obratio reprezentativac Srbije i košarkaš Atlanta Hoksa. On je na startu istakao da se nada da će kroz nekoliko dana druženja sa decom uspeti da digne svest o sportu i košarci mlađim naraštajima. 

"Mi smo kroz fondaciju prošle godine obnovili teren. Ove godine smo spojili lepo i korisno i napravili kamp ovde. Nemam toliko vremena pa je kamp kraći, ali našli smo vremena da deci posvetimo malo pažnje, da im dignemo svest o sportu, druženju, košarci u ovom slučaju. Sve u vidu zabave", rekao je Bogdanović i zahvaliio se "Adidasu", glavnom sponzoru kampa koji je odradio i repliku svlačionice u NBA stilu. 

Pre nego što je došao u Osnovnu školu Pavle Savić gde se održava kamp narednih dana, viđali smo ga i na mečevima Partizana, a kako ističe, veruje u osvajanje ABA lige kada je njegov bivši klub u pitanju. "Očekujem da Partizan pobedi, mislim da su bolja ekipa, iskusnija i nadam se da će oni da osvoje", rekao je on. 

Naravno da je upitan i za reprezentaciju, a na konstataciju da mu je možda dosadila da ga pitaju da li će igrati za Srbiju kratko je rekao: "Nije mi dosadilo i nadam se da ću igrati, da će da me pozove selektor."

Pošto je njegova Atlanta vrlo brzo ispala iz plejofa NBA lige imao je vremena da odmori, ali i da uživo posmatra utakmice Nikole Jokića. Atmosfera koju je doživeo u Koloradu ga je oduševila. 

"Bilo je stvarno fenomenalno. To mi je bio prvi put da gledam spolja i da baš obratim pažnju kako se igra. Osetio sam se kao deo ekipe, njegovog tima. Napravio je sjajnu atmosferu, pre svega porodičnu. Bilo je tu dosta porodica igrača i pre svega Jokićeva familija je naravno bila tu, bilo je sjajno. Drago mi je što su pobedili obe utakmice na kojima sam bio, da im nisam bio neki maler. Donosim sreću", istakao je reprezentativac Srbije. 

Nedavno je govorio o uspehu Nikole Jokića i mnogo pažnje izazvala je njegova izjava da je Nikola imao sreće što nije igrao u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. 

"To je sad izvučeno iz konteksta, ali razumeli su svi šta sam hteo da kažem. Izuzetno smo ponosni na njega i to što je on učinio tek će se kroz istoriju pokazati. Nadam se da će naši to klinci da prepoznaju i da će to da iskoriste kao motivaciju. Ne samo u košarci već i u nekim ostalim životnim putevima i da izaberu neki svoj način i dodaju svoj uspeh", naglasio je on. 

Naravno, postavljeno je i pitanje da li očekuje Jokića u nacionalnom timu i kako mu deluje potencijalna saradnja sa najboljim košarkašem sveta u dresu Srbije. 

"Deluje mi lepo, kao i tebi i vama svima. Nadam se da će to da se desi. On sve čini boljim i glupo je pričati o tome. On je košarkaš koji dobro kontroliše igru i koji je toliko lagan sa nekim stvarima koje samo on vidi. Ne može to svako da radi, nema svako mož da kao on kontroliše igru. Olakšao bi nam 100 odsto", zaključio je Bogdanović. 

Sada Bogdanović pred Mundobasket dolazi svež, nakon Eurobasketa koji je propustio zbog povrede. Skoro četiri meseca će biti bez utakmica pred otvaranje Svetskog prvenstva sa Srbijom i to mu prija.  

"Što se tiče slobodnog vremena što sam stariji sve mi treba više iskreno. Da se spremim, da odmorim, da se vidim sa porodicom, prijateljina, tako da vremena nikad dosta."

Na kraju se oglasio i o trejd glasinama i istakao da je u sadašnjem klubu zadovoljan i da pre svega razmišlja o svojoj igri, 

"Prve godine kada sam otišao u NBA i druge sam obraćao pažnju da li će biti trejd ili neće, ali posle toga ja mislim da se čovek navikne. To je deo posla, imaju neki ljudi koji rade taj posao, ti radiš svoju neku priču, igraš basket, uživaš i svašta može da se desi. Meni se još uvek nije desilo, ali imao sam saigrače i to sam proživljavao to kroz njih. Pomisliš čoveče sad se seliš ti, porodica... Za sad u Atlanti ide sve kako treba, zadovoljan sam, igram svoju ulogu koju volim, sve je super", završio je Bogdanović.