Košarka

ZNAĆEMO SVE PLATE IGRAČA ZVEZDE I PARTIZANA!? Evroliga sprema ogromnu promenu - klubovi će MORATI da iznesu brojeve!

Autor Mladen Šolak

Evroliga će promeniti sve? To je najavio novi direktor takmičenja

Izvor: MN Press

Novi izvršni direktor Evrolige Paulijus Motijunas najavio je da bi budućnosti svi evroligaši mogli da javno iznesu plate svojih igrača, kao i iznos budžeta. "Nadam se da ćemo to ostvariti. Govorimo o odbacivanju tabua. Što se mene tiče, to je neizbežno i tako bi trebalo da bude. Imamo primer u NBA ligi. Da li to možemo da uradimo i u Evroligi? Veoma se nadam da bi to mogao da bude slučaj", rekao je Litvanac.

"Ne vidim šta je to što bi trebalo da se krije. Uz dužno poštovanje, ne vidim poentu davanju razloga medijima da prepumpaju stvari van svih proporcija. Ako obezbedite sve činjenice i predstavite ih, onda nema prostora za interpretacije. Nadam se da će biti moguće da se to dogodi, ali videćemo šta će klubovi da urade".

Izvor: YouTube/Zalgiris Kaunas

Motijunas je preuzeo rukovođenje Evroligom od Maršala Glikmana, koji je napustio funkciju posle burnih desetak meseci. Srpska košarkaška legenda Dejan Bodiroga ostala je predsednik najjačeg takmičenja, a Litvanac koji uz njega vodi Evroligu mogao bi da napravi zaista velike promene.