ŠTA BI?

NBA TREJD UZDRMAO CELU LIGU - BOSTON PUSTIO NAJBOLJEG DEFANZIVCA! Odluka IZNENADILA mnoge, ko je ovde najbolje prošao?

Autor Nemanja Stanojčić

Trejdovi u NBA ligi uoči drafta, Bostonov potez iznenadio mnoge...

Izvor: Profimedia

Novi trejd uzdrmao je NBA ligu. Boston je očigledno odlučio da krene na sve ili ništa, odnosno da napadne titulu naredne sezone, ali će to morati da uradi bez jednog od najboljih defanzivaca u ligi. Pustio je Markusa Smarta u Memfis u sklopu dogovora za Kristapsa Porzingisa. Odluka koja je mnoge iznenadila...

Zbog drafta koji se održava u noći između četvrtka i petka (2 ujutru po srednjeevropskom vremenu), rok za trejdove bio je do ponoći po američkom vremenu i tamo se svašta izdešavalo. Prvo je Boston sa Vašingtonom i Klipersima postigao dogovor koji se izjalovio dva sata pre kraja roka. Ubrzano su morali da rade i onda su umesto tima iz Los Anđelesa kontaktirali Memfis i na kraju sve uspeli da utanače. Dakle, Porzingis je došao u Seltikse, kao i 23. pik na ovogodišnjem draftu i prvi pik na draftu 2024. godine. Grizlisi su dobili Smarta, a Vizardsi Tajusa Džounsa, Danila Galinarija i Majka Muskalu.

U prvobitnom trejdu sa Klipersima trebalo je iz Bostona da odu Malkolm Brogdon i Danilo Galinari. Međutim, pošto je to propalo, a vreme je isticalo čuveni klub morao je da pristane na nove uslove i da pusti čoveka koji je bio jedan od glavnih u timu. Da stvari budu još čudnije, oni su na svom Tviter profilu pre svega toga objavili i snimak na kom hvale Smarta i njegovu defanzivu. Što se Porzingsa tiče, njegov ugovor od 36 miliona dolara ističe na kraju sledeće sezone.