Drugačiji!

ZAŠTO NIKOLA JOKIĆ NE IDE NA MORE? OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Egzotične destinacije ga ne zanimaju - samo mu je ovo važno!

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić pauzu između dve sezone sa proodicom provodi u Srbiji, a poznato je i zašto ne voli odlaske na more.

Izvor: Kurir / Nemanja Nikolić

Nakon što je Nikola Jokić sa ekipom Denver Nagetsa njegova izjava o odlasku u Srbiju šokirala je Amerikance. dok su svi ostali planirali putovanja na more i druge egzotične destinacije, srpski košarkaš se plašio da bi zbog parade u Denveru mogao da propusti konjske trke u Somboru! Povratak u Srbiju koji se dogodio odmah nakon slavlja poseban je i jer Nikola Jokić inače ne voli odlaske na more - za razliku od ostalih poznatih sportista on leta provodi na drugi način.

Kao što već ceo svet zna, Jokić je emotivno veoma vezan za rodni kraj i svaki slobodan trenutak želi da provede u rodnom Somboru. Konjički klub njegovog oca Branislava upravlja hipodromom, Nikola je ogroman novac uložio i u košarkaški klub i svoju ergelu, a u Somboru se trenutno grade kuće u kojima će živeti sva trojica braće. Pogledajte kako izgleda njihova izgradnja:

Nikola Jokić gradi velepepni dom na izlazu iz grada u pravcu ka Subotici, a on nedaleko od Sombora ima i vikendicu u kojoj obožava da provodi slobodne trenutka. Od kako je oženjen Natalijom sa kojom ima ćerku Ognjenu, Nikola Jokić želi da baš na tom mestu - u prirodi, provodi vreme sa najbližima između dve naporne sezone. 

O tome šta Jokić voli govorio je i njegov kum Nebojša Vagić. "Nikola dok je u Somboru pored druženja i brige o svojim konjima, uživa u rekreativnim aktivnostima, igranje tenisa, plivanja na bazenu, pecanja, odlazi i često na vikendicu. Nas dvojica volimo da spremamo hranu u našoj domaćoj radinosti, veoma mu znači da bude okružen ljudima koje voli. Pored nas se oseća komforno isključivo na taj način", pričao je Vagić za "BSC Happy portal" i dodao: "Ne voli nikakve turbulentne situacije. Obožava u slobodno vreme da ide na splavaranje, svake godine idemo zajedno na Taru. Prirodu obožava, da li kod nas na Dunavu, reka Tara ili su to planine. To su te aktivnosti koje ne preskače, ništa spektakularno. Ukratko - dobra hrana, dobri ljudi, konji."