NIŠTA!

ZVEZDI REKAO "NE", A ZA PARTIZAN NIJE VREME! Vanja Marinković ne mrda iz Španije: Ostajem!

Autor Milutin Vujičić

Srpski košarkaš Vanja Marinković neće se seliti ovog leta iz Baskonije.

Izvor: MN Press

Dok se priča o odlasku Kevina Pantera iz Partizana, "šuška" se i o košarkašima koji bi naredne sezone mogli da nose crno-beli dres. Uvek su aktuelni povratnici, pa su pojedini navijači Partizana u projekcijama tima za iduću takmičarsku godinu već upisali ime nekadašnjeg kapitena Vanje Marinkovića, međutim po svemu sudeći neće doći do njegovog povratka u Srbiju. Makar ne još neko vreme...

Gostujući u podkastu "Kod Luke i Kuzme", Vanja Marinković je pojasnio da će sigurno ostati u Baskoniji i da trenutno ne razmišlja o bilo kakvom transferu. Veruje da će Baskonija naredne godine biti još konkurentija čak iako će izvesno sjajni Darijus Tompson otići u Olimpiju, međutim vrebaju i pojačanja tako da je potpisao Niko Manion.

"Tako je, ostajem u Baskoniji, kao i većina ekipe. Samo će Tompson najverovatnije otići iz kluba",  rekao je Marinković i potom govorio o američkom košarkašu koji će ubuduće nastupati za reprezentaciju Italije, sada se zna i zbog čega: "Da ga vidim u Partizanu? Voleo bih da ga vidim u Baskoniji. Ekstremno posvećen, normalan, nije klasičan Amerikanac. Žena mu je iz Italije i mislim da je dečko na mestu. Vezuju ga za Milano i Fenerbahče, tako da ćemo videti gde će nastaviti karijeru".

Srpski bek (26) je inače ponikao u Partizanu, a od 2019. godine je u Španiji gde je prvo igrao za Valensiju dve godine, dok ulazi u treću godinu sa Baskonijom. Interesantno, sada je otkrio da je bio na meti i Crvene zvezde.

"Počeo sam na Vračaru. Tu mi je igrao burazer basket, imao sam šest godina. Klasika, plaćaš članarinu... Onda je stigla ponuda iz Zvezde. Ozbiljna... Ali, ja sam rekao ne. Nisam hteo da ide, jer sam bio klinac, a onda sam otišao u FMP sa 13 godina. Tu sam bio godinu dana, a onda su me ostavili pionirima, da bi posle toga prešao u Partizan kod trenera Marka Anđelkovića", prisetio se srpski košarkaš.